Gå till innehållet

Isbaletten Snödrottningen flyttar på grund av coronabegränsningar ett år framåt – nya datum för showen är 30. och 31. december 2022 och 1. december 2023

På grund av de nya coronabegränsningarna flyttar Snödrottningen-föreställningarna till årsskiftet 2022-2023. Datum för den ursprungliga världspremiären på Nokia Arena i Tammerfors var inprickat till årets första dag, 1.1.2022. Redan införskaffade biljetter gäller för föreställningarna under de nya datumen.

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland har 23.12.2021 fattat beslut om nya coronabegränsningar som förbjuder alla publika tillfällen både inom- och utomhus. Begränsningarna är i kraft under tiden 25.12.2021-8.1.2022. Det går inte att kringgå begränsningarna med användning av eller krav på coronapass. På grund av de nya coronabegränsningarna flyttas isshowen Snödrottningen fram med ett år. Den inhemska produktionen Snödrottningen är också med internationella mått mätt historisk. Föreställningarna, som kombinerar konståkning, dans, scenkonst och ishockey på ett inte tidigare skådat sätt har varit under arbete i flera år och förberedelserna och repetitionerna pågick ända tills besked om de nya coronabegränsningarna delgavs.

“Produktionen av Snödrottningen är en massiv satsning, vi har arbetat med och investerat i den under flera år. Vi är tacksamma över den insats som styrkan som består av över 400 personer har gjort. Att tvingas flytta föreställningarna så här nära premiären är en väldigt hård stöt och de ekonomiska investeringar vi gjort får vi inte tillbaka. För oss och hela evenemangsbranschen har pandemitiden varit svår och därför är flytt av varje biljett till nästa år en stor utmaning”, säger Paulina Ahokas, verkställade direktör för Tammerforshuset och en av producenterna för Snödrottningen.

”Våra besökare stöd är oerhört viktigt för oss och vi är tacksamma om så många som möjligt kan behålla de reserverade biljetterna för de nya datumen. Som man brukar säga, den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge och i fråga om Snödrottningen är det här mer än sant”, säger Mika Nevalainen, kommersiell direktör för Tammerfors-huset och en av Snödrottningens producenter.

Repetitionerna inför föreställningarna har pågått under de senaste veckorna på Kisakallio idrottsinstitut i Lojo, regissören och koreografen Reija Wäre har drillat artisterna inför premiären. 53 skridskoåkare, dansare och ishockeyspelare har tränat på is och konståkaren Kiira Korpi har förberett sig för sin roll som Snödrottningen.

“Det gör mig väldigt ledsen att vi är tvungna att flytta föreställningarna, vi har tränat så otroligt hårt. Föreställningarna kommer att vara otroligt berörande, spännande och en upplevelse”, säger Korpi.

I föreställningarna ingår också en stor skara internationella stjärnor. En av dem är den spanske konståkaren Felipe Montoya, som repeterat för sin roll som Kaj, som är en av huvudkaraktärerna i berättelsen.

“Jag är väldigt imponerad över det finländska sättet att kompromisslöst arbeta för kultur och upplevelser. Den klassiska berättelsens väg till en isshow, det konstnärliga teamets vision och artisterna har sammansvetsats till en fantastisk helhet, som det har varit en glädje att vara en del av”, säger Montoya.

Redan införskaffade biljetter duger som sådana också för de nya datumen

Införskaffade biljetter och reservationer duger som sådana också till föreställningens nya datum. Om datum inte passar, kan kunden byta till någon av de andra
Snödrottningen-föreställningarna eller till ett Tammerfors-husets presentkort. Om kunden önskar få tillbaka pengarna för redan köpta biljetter ersätts kunden före den 28.2.2022.

De kunder som köpt biljett kommer att kontaktas via e-post under torsdagen, 23.12.2021.

Produktionen förbehåller rätten till ändringar i föreställningarna.

Nya datum för Snödrottningen

PREMIÄR: Lördag 1.1.2022 kl 19, flyttas till fredag 30.12.2022 kl 19
Söndag 2.1.2022 kl 14 (svenskspråkig föreställning), flyttas till lördag 31.12.2022 kl 14
(svenskspråkig föreställning)
Söndag 2.1.2022 kl 19, flyttas till lördag 31.12.2022 kl 19
Måndag 3.1.2022 kl 14, flyttas till söndag 1.1.2023 kl 14
Måndag 3.1.2022 kl 19, flyttas till söndag 1.1.2023 klo 19