Arbetsgruppen för Snödrottningen

I Snödrottningen ses den internationella och absoluta eliten i alla roller, både på och utanför isen. Berättelsen om Snödrottningen har fått ett nytt liv, sagan sitter i tiden utvecklad och framtagen av konstnärliga proffs, välkända också för en internationell publik.

Musiken för Snödrottningen är nykomponerad. För musiken står Tuomas Kantelinen, en av vår tids främsta filmkompositörer.

Regissören, Reija Wäre, är känd för enastående musikal- och arenaproduktioner samt hisnande koreografier på is, regisserar och står för koreografin.

För manus och design av konceptet står kanadensiska Melissa A. Thompson, tvärvetenskaplig konstvetare och långvarig konceptdesigner för Cirque du Soleil.

För visualisering och ljusdesign står Mikki Kunttu, som rönt internationella framgångar med bland annat Cirque du Soleil, Kungliga danska baletten samt Bostons balett.

Dräkterna i berättelsen om Snödrottningen är ett resultat av Erika Turunens vision och handarbete. Turunens hantverk har setts på många internationella dans- och operascener.

Anu “Jääskis” Oksanen har i rollen som tränare vunnit 13 världsmästerskap med Marigold IceUnity, Oksanen ansvarar för de synkroniserade skridskoscenerna i Snödrottningen.

I det här unika projektet kombineras skridskoåkning och dans och Snödrottningen presenterar stolt en samlad världselit i föreställningarna.

ARTISTERNA

Kiira Korpi, kuva: Heidi Mäenpää

Kiira Korpi – Snödrottningen

Tammerforsbördiga Kiira Korpi är en av Finlands mest framgångsrika och älskade konståkare. Kiira inledde sin karriär på skridskor som fyraåring och representerade under hela sin karriär föreningen Tapparan taitoluistelijat. Kiira, som avslutade sin tävlingskarriär år 2015, vann fem FM-guld och tre medaljer i Europamästerskap. Kiira belönades för sin framgångsrika karriär under Finlands Idrottsgala år 2016.

Efter den avslutade tävlingskarriären har Kiira uppträtt i konståkningsgalor på många håll i världen, arbetat som tränare och fungerat som expertkommentator i Yles konståkningssändningar och i juryn för TV-programmet Tanssii tähtien kanssa. Efter många år i utlandet, bland annat Italien och USA, har Kiira nu flyttat tillbaka till Finland. Kiiras biografi utkom år 2018.

Kiira, som valts till Årets mest positiva finländare och Årets tammerforsare, ser Snödrottningen som en intressant och mångfascetterad karaktär. En karaktär som erbjuder Kiira nya och spännande utmaningar och en möjlighet att ta några skridskoglid ut ur den roll som den duktiga flickan hon i vardagen burit.

Silja Dos Reis, kuva: Heidi Mäenpää

Silja Dos Reis – Gerda

Silja Dos Reis är född och har gått i skola i Frankrike, men har finländska rötter. Silja började dansa som treåring och skrinna som åttaåring. Silja har skrinnat och tävlat som junior i Finland före hon övergick till paråkning. 

Silja inledde sin karriär som tjugoåring genom att skrinna i julföreställningar och har efter det varit med i många isproduktioner. Hon uppträdde under tre år vid Lido i Paris och skrinnade i föreställningar på världshaven under ett års tid på ett kryssningsfartyg. Silja var med i Cirque du Soleils första isshow och uppträdde över 500 gånger tillsammans med gruppen i USA och Öst- och Mellaneuropa. 

Silja gläder sig över att Snödrottningen också erbjuder henne en möjlighet att fira jul tillsammans med sin finländska familj, Silja är till vardags bosatt i Montreal. Silja ser fram emot att få uppträda i rollen som Gerda inför den finländska publiken.

Felipe Montoya, kuva: Heidi Mäenpää

Felipe Montoya – Kaj

Felipe Montoya är född i Colombia och var åtta år då han flyttade till Spanien med sin mor. Som tretton år gammal råkade Felipe gå förbi en rink där barn skrinnade och sedan den dagen ville Felipe inte göra annat än skrinna. Felipe har tagit hem sju medaljer i internationella mästerskap och är åttafaldig spansk mästare. Felipe deltog i OS år 2018.

Som proffs har Felipe uppträtt i shower i England, Tyskland, Spanien, USA, Marocko och nu i och med Snödrottningen också i Finland. Utanför isen är Felipe utbildad grafisk designer och passionerat intresserad av dans och musik.

Dmitry Semykin, kuva: Heidi Mäenpää

Dmitry Semykin – Korpen/Trollet

Dmitry Semykin är född och uppvuxen i Jekaterinburg, Ryssland. Dmitry gick i sin barndom i konståkningsskola och tränade professionellt i femton år. Han var en del av det ryska nationella juniorlaget i paråkning och vann många tävlingar. Dmitry är utbildad magister i idrott, specialiserad på konståkning, han har också avlagt examen vid Olympic Reserve School och University of Sports and Physical Culture. 

Efter den avslutade tävlingskarriären har Dmitry arbetat med och skrinnat i över 30 isproduktioner världen över, bland andra Ballet on Ice i Ryssland, Cirque du Soleil, Ermanos Fuentes Gasca-turnén i Latinamerika och i nöjesparker och på kryssningsfartyg.

Susanna Rahkamo ja Petri Kokko, kuva: Heidi Mäenpää

Susanna Rahkamo och Petri Kokko – Norrskenstrollkarlarna

Susanna Rahkamo och Petri Kokko är internationellt sett Finlands mest framgångsrika och kända konståkare. Paret, som trivs tillsammans också utanför isen, blev proffs år 1995 och avslutade karriären på skridskor under en avskedsturné år 2000. Paret tävlade i isdans och korades till EM-vinnare år 1995, samma år tog de också en silvermedalj i VM. Övriga medaljer är bland andra VM-brons år 1994 och EM-brons 1993. I OS placerade de sig på en sjätteplats år 1992 och på en fjärde plats i Lillehammer år 1994. Paret utvecklade tillsammans rörelsen Finnstep som togs i bruk i isdans år 2008. 

Susanna har fungerat som första vice ordförande i Finlands olympiska kommitté sedan år 2012 och var också ordförande för Finlands konståkningsförbund under fem perioder åren 2004-2014. År 2016 valdes Susanna till ledare för International Skating Unions (ISU) strategiska spetsprojekt, den globala utvecklingen. År 2020 valdes Susanna också till medlem i styrgruppen för ISU:s arbete för digitalisation och utveckling av artificiell intelligens.

Susanna är till sin utbildning teknologie doktor och magister i livsmedelsvetenskaper. Hon har sedan år 2005 arbetat som ledarskapskonsult och senior partner. I Yellow Method hjälper hon företag i analysering av kreativt toppkunnande, i ifrågasättande av det existerande och i att öka nyfikenheten och ett kreativt tänkande. Susanna beskriver sig själv som innovativ, inspirerande, analytisk, internationell och en person som samarbetar brett.  

Petri är utbildad ekonomie magister och har efter tävlingskarriären haft ledande positioner inom internationella storföretag, bland annat som för Nike Finland och under de senaste femton åren för Google. Han är också medlem i många företagsstyrelser.

Laura Lepistö – Våren 

Laura Lepistö har vunnit en bronsmedalj på VM-nivå (2010) och guld i EM (2009), grenen var konståkning. Hon placerade sig på en sjätteplats i OS 2010. Det mest minnesvärda ögonblicket var att vinna EM-guld inför hemmapubliken i Helsingfors år 2009. 

Efter den avslutade tävlingskarriären har Laura fortsatt sitt arbete för konståkningen och med idrott, motion och välmående som sitt arbetsfält. I dag arbetar Laura som brand manager för skridskoföretaget Riedell Skates, hon ordnar träningsläger och deltar i och drar som företagare projekt inom sport och välmående. Hon är också sedan fyra år tillbaka medlem i styrelsen för Finlands konståkningsförbund.

Mila Kajas – Snödrottningens rådgivare

Mila Kajas-Virtanen var ett av våra största namn inom konståkning i början av 1990-talet och ses än idag som en av vårt lands mest talangfulla konståkare. Hon representerade Finland i OS i Lillehammer år 1994 och placeringen var en tolfte plats. Mila korades till finsk mästare fyra gånger. Hennes bästa placering i ett VM var en elfte plats. 

Efter tävlingskarriären skrinnade Mila som proffs och solist med isshowen Holiday on Ice. Till de idrottsliga framgångarna hör också fyra stycken fullförda maratonlopp.

Under de tjugo senaste åren har Mila skapat en ny karriär inom kommunikation och marknadsföring och har också ansvarat för information under många mästerskap som ordnats i Finland. I dag arbetar Mila vid Sibelius-Akademin och fungerar som Maj Lind-tävlingens informationschef samtidigt som hon studerar vid Helsingfors universitet. 

Utöver familj, jobb och studier går en stor del av tiden åt till motion och idrott, men det som fick Mila att plocka fram skridskorna igen efter en paus på många år var Snödrottningen.

Marigold IceUnity – Snöflingesoldaterna/Byborna

Marigold IceUnity är Finlands mest framgångsrika lag för synkroniserad skridskoåkning och det lag som tagit hem flest medaljer i världsmästerskap. Laget har vunnit de finländska mästerskapen femton gånger, blivit tvåa tio gånger samt skrinnat hem brons två gånger. Laget har representerat Finland i världsmästerskap sammanlagt 18 gånger sedan år 2000.

Till världsmästare har Marigold IceUnity korats fem gånger, åren 2002, 2004, 2006, 2014 och 2018. VM-silvret har kommit åren 2003, 2010, 2011, 2015, 2017 och 2019. Brons i VM blev det pren 2000 och 2005. Den nuvarande tränaren för laget, den legendariska och högt uppskattade Anu “Jääskis” Oksanen har tränat laget sedan år 1993.

I det här laget skrinnar 23 målmedvetna toppidrottare som hela tiden försöker utveckla grenen utan att glömma sina rötter. Marigold IceUnity utstrålar idrottslighet och lagets positiva och energiska attityd stödjer lagmedlemmarna också i svåra situationer.

Tack vare Anus och de övriga tränarnas is-, konditions-, balett- och dansträningar och lagmedlemmarnas kompromisslösa inställningar har laget lyckats bibehålla och utveckla det som är kännspakt för laget, koreografierna, förmågan att att uttrycka sig och uppträda.

I Snödrottningen får vi njuta av nya och modiga rörelsen samt dela lagets glädje över att få uppträda inför stor publik.

Artister

Snödrottningen – Kiira Korpi
Gerda – Silja Dos Reis
Kaj– Felipe Montoya
Korpen/ Trollet – Dmitry Semykin
Hermelinen Lemmy – Julien Dulière
Rövarflickan – Mia-Mari Sinkkonen
MC Gårdshockey – Zabato Bebe
Renen – Daria Perminova ja Evgenii Belianin
Norrskenstrollkarlarna – Susanna Rahkamo ja Petri Kokko
Våren – Laura Lepistö
Snödrottningens rådgivare – Mila Kajas
Korpens dockförare – Amanda Laaksola, Lotta Mäkelä, Ella Pitkälä, Maria Prosyanaya
Berättaren (röst) – Jonna Järnefelt
Gårdshockeys referent (röst) – Jarkko Tamminen

Snöflingesoldaterna

Marigold IceUnity: Charlotta Demasör, Annemarie Ervasti, Emi Iizuka, Sofia Kajala, Heidi Karhumäki, Lotta Kerokoski, Sani Kerttula, Ella Kilpeläinen, Jasmine Kuusla, Amanda Laaksola, Lotta Mäkelä, Jessica Oksanen, Aino Palosuo, Ella Pitkälä, Maria Prosyanaya, Veera Rissanen, Vilma Rissanen, Annika Schemeikka, Tessa Tamminen, Heta Torkkeli, Sanna Tuomisto, Lotta Uusitalo, Karoliina Vauhkonen

Snödrottningens följe

Zabato Bebe, Evgenii Belianin, Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Hjørdis Lee, Lasse Lipponen, Godwin Otieno, Daria Perminova, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen, Jasmir Vesander

Rosorna

Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Lasse Lipponen, Godwin Otieno, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen, Jasmir Vesander

Rövarna

Zabato Bebe, Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Hjørdis Lee, Lasse Lipponen, Godwin Otieno, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen, Jasmir Vesander

Gårdshockeyspelarna

Pekka Saravo, Niklas Hagman, Jenni Hiirikoski, Marko Anttila, Max Lorentz, Toivo Rannikko, Jaakko Heinonen, Elsa Sitari

Byborna

Julien Dulière, Zabato Bebe, Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Hjørdis Lee, Lasse Lipponen, Godwin Otieno, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen, Jasmir Vesander, Melina Ylitalo

Marigold IceUnity: Charlotta Demasör, Annemarie Ervasti, Emi Iizuka, Sofia Kajala, Heidi Karhumäki, Lotta Kerokoski, Sani Kerttula, Ella Kilpeläinen, Jasmine Kuusla, Amanda Laaksola, Lotta Mäkelä, Jessica Oksanen, Aino Palosuo, Ella Pitkälä, Maria Prosyanaya, Veera Rissanen, Vilma Rissanen, Annika Schemeikka, Tessa Tamminen, Heta Torkkeli, Sanna Tuomisto, Lotta Uusitalo, Karoliina Vauhkonen

Reserv för Snödrottningen och Våren – Venla Saneri

*Vi förbehåller oss rätten till ändringar.

Det konstnärliga teamet

Reija Wäre – Regissör och koreograf

Reija Wäre har gjort en enastående och mångsidig karriär som regissör och koreograf inom scenkonst i Finland. Wäre har jobbat med produktioner från opera till street dance, från tv-produktioner till teater, från idrott till storvenemang. 

Reija belönades år 2020 med  Finska Kulturfondens kulturpris ur den Nyländska fonden. Motiveringen löd “för gränsöverskridande och mångsidiga stegmärken som får människor att dansa”.

Reija har varit en del av över 80 dansverk, föreställningar och musikaler på de största teatrarna i Finland och i fria produktioner, hon har också arbetat med internationella produktioner. 

Ett av Reijas arbeten som regissör och koreograf är uppsättningen av Tom of Finland på Turun Kaupunginteatteri. Föreställningen rankades år 2017 som en av årets bästa kulturupplevelser av Helsingin Sanomats jury.

Reija är också namnet bakom många stora musikartisters uppträdanden, hon har varit med och skapat bland andra Antti Tuiskus, Jenni Vartiainens, Robin Packaléns, Kaija Koos och Anna Puus arenakonserter. Reija var också ett av namnen bakom Cheeks avslutande konserter vid Lahtis backhoppningsbacke.

På TV-sidan är Reija ett av de största namnen då det handlar om att skapa nya, stora produktioner. I Tävlingen för ny musik (UMK) har Reija fungerat som scenregissör, som en av konceptets designers samt som ansvarig koreograf. Reija har också fungerat som koreograf i programmen Dance och Masked Singer samt många televiserade konserter.

De yngre åskådarna i publiken känner kanske igen Reijas koreografier från de två senaste Risto Rappare-filmerna. I skridskovärlden har Reija landat tack vare sitt arbete med laget Helsinki Rockettes.

Tuomas Kantelinen – Kompositör och producent

Snödrottningens musik är komponerad av den mångfaldigt prisbelönta Tuomas Kantelinen, en av Finlands mest välkända och internationellt erkända filmkompositörer. Tuomas har under sin karriär komponerat musik till nästan hundra inhemska och utländska filmer, allt från drama till historiska epokfilmer, från animationer till thrillers, från Hollywood-action till filmer för hela familjen.

Tuomas är inte heller främmande för att komponera klassiskt och Tuomas musik tilltalar det finländska folket. Man kan dagligen höra Tuomas musik i MTV3:s ekonominyheter, musikslingan är Tuomas komposition.

Musiken i Snödrottningen är vacker, melodier som smeker hjärtat, stora och starka känslor och ett spektakel i fråga om masscenerna – utan att förglömma en gnutta humor!

Mikki Kunttu – Visualist och ljusdesigner

Snödrottningens visualist och ljusdesigner är Mikki Kunttu, känd från världens största arenor och produktioner. Mikki Kunttu har bland annat designat ljus för Cirque du Soleil i Montreal. 

Mikkis hantverk och konst är välbekant från TV, konst- och musikproduktioner. Han har planerat ljus, skärmar och scenografi för otaliga storproduktioner och TV-galor, bland annat för Nationaloperan, Kungliga danska baletten, Boston Ballet, Tero Saarinen Company och Berlins Olympiastadion. För den breda publiken är Mikki känd som ljusdesigner för sångtävlingen Eurovision Song Contest under åren 2007, 2013 och 2016. 

Mikki har också ansvarat för det visuella under många turnéer och konserter, han är dessutom en efterfrågad föreläsare i internationella sammanhang.

Melissa A. Thompson – Manusförfattare

Kanadensiska Melissa A. Thompson är författaren som står för Snödrottningens manuskript och koncept. Utöver författarskapet är Melissa också sakkunnig i tvärvetenskap inom konst. Under  femton år arbetade Melissa med Cirque du Soleil, hon inledde sitt arbete som konstkonsult och utvecklade senare ett team inom cirkusen som genom kreativ intelligens nosade fram kommande trender, nya personligheter och nya vindar inom kulturen. Melissa fungerade också som Cirque du Soleils konceptplanerare och kreativa ledare och utvecklade många projekt, bland annat föreställningar, upplevelser och koncept för teater.

Melissa har ett gediget samarbete med Montreals konstmuseum, hon fungerade bland annat som den årliga balens konstnärliga ledare under åren 2018-2020, vid sidan om detta arbetade hon mes museets utställningar, installationer och föreställningar. Melissa har studerat konst och kreativt skrivande vid Concordia University och visuell konst vid Goldsmith´s College vid universitetet i London.

Erika Turunen – Dräktdesign

Erika Turunen har designat dräkter för modern dans, balett, opera och teater sedan år 1990. Utöver sitt frilansande arbetar Erika också som dräktplanerare vid Nationaloperan och -baletten, under åren 1995-2009 arbetade hon som chef för garderoben.

Erikas senaste arbeten är Carmen vid Tammerfors Opera (2020), den första delen av Ring-serien Reininkulta på Nationaloperan (2019), Ryöstö Seraljista (2017) och Patarouva (2018) på Savonlinna Operafestival, Anna Karenina (2018) och Third Practice (2019). Erika har fått erkännande i synnerhet för sina dräkter designade för modern dans. 

Erika har samarbetat med de främsta koreograferna, bland andra Tero Saarinen, Kenneth Greve, Javier Torres, Jorma Elo, Susanna Leinonen, Kaari Martin, Jorma Uotinen, Jeroen Verbruggen och Kenneth Kvarnström. Erikas unika design har också lett till många internationella samarbeten, hon har designat för bland andra Nederlands Danse Theater, Kungliga danska baletten, Korean National Dance Company och Czeck National Theatre Ballet.

Minna Pilvinen – Maskplanering

Minna Pilvinen är utbildad frisör vid yrkesinstitutet i Rauma (1996) och specialiserade sig vid Åbo yrkesinstitut år 1998, året därpå avlade hon examen i maskering vid samma institut.  Minna är också utbildad lärare (2003) och estenom (2008).

Minna har arbetat med TV- och teaterproduktioner under tjugo år, sedan år 2014 har Minna varit fast anställd vid Turun Kaupunginteatteri och har på frilansbasis gjort maskplanering för Turun Linnateatteri sedan år 2000. Minna är namnet bakom maskplanering för bland andra Turun Kaupunginteatteris Hobitti (2021), Amelie (2019), Hamlet (2019), Taru sormusten herrasta (2018), Tom of Finland (2017), Linnanteatteris MS Domina (2021) samt Åbo musikfestspels produktion Erik XIV (2011)

Minnas senaste arbeten för filmduken är Sieniretki (2021) och Power of Love (2021) och för TV Kentän laidalla (2020). Minna är mycket intresserad av konst och höll sin första egna utställning under sommaren år 2020.

Anu Oksanen – Koreograf, synkroniserad skridskoåkning

Marigold IceUnitys tränare Anu “Jääskis” Oksanen har tillsammans med laget vunnit fem värlsmästerskap och 15 FM-guldmedaljer och med laget Musketeers vunnit två guldmedaljer i junior-VM och 11 FM-guldmedaljer. Anu fungerar också som huvudtränare för synkroniserad skridskoåkning i Helsingin Luistelijat.

Anu är utbildad kandidat i gymnastik- och idrottsvetenskaper. Hon har fungerat som tränare i Helsingin Luistelijat sedan år 1993. Suomen valmentajat rf. har valt Anu till årets kvinnliga tränare åren 2002, 2004 och 2006.

Anu är förlänad med Finlands gyllene förtjänsttecken inom motion och idrott (2019). Förtjänsttecknet ges till till personer som utmärkt sig inom motion och idrott. Samma år fick Anu Helsingfors stads Gyllene Helsingfors-medalj, det här är det högsta erkännandet staden delar ut. Samtidigt valdes Anu in som en av hundra legender inom motion och idrott i Helsingfors.

PRODUCENTERNA

TAMMERFORSHUSET & KANTELINEN COMPANY

Tampere-talo Oy bedriver verksamheten i Nordens största kongress- och konserthus Tammerforshuset och förverkligar evenemangskoncept och kundönskemål via Events Tampere. Bolaget är också den största kommersiella promotorn inom föreställande konst i hela Finland. Tack vare bolagets starka internationella kontaktnät omfattar verksamheten årligen omkring 300 egna produktioner, bland annat operaproduktioner för Tampereen Ooppera, konserter i arenaklass samt internationella balett- och orkestergästspel.

Kantelinen Company Oy är kompositören Tuomas Kantelinens produktionsbolag inom föreställande konst som har ett samarbete med det internationella produktionsbolaget Decca. Kantelinen Company Oy har skapat den konstnärliga helheten och komponerat musiken till Snödrottningen.

Teamen

Ansvariga producenter

Paulina Ahokas

Tuomas Kantelinen

Suvi Leinonen

Mika Nevalainen

 

Teknisk producent

Vesa Sytelä

 

Producenter, produktionsplanerare, assistenter

Päivi Henttu

Kiira Kilpiö

Immo Kytölä

Antti Oksa

Sini Parkkinen

Maria Sahlstedt

Jyri Tervakangas

Katri Varjos

Annika Virtanen

 

Marknadsföring och information

Tiia Välimäki

Anna-Kaisa Noki-Helmanen

Elsa Vähänen 

Micaela Röman 

Jaani Haapasalo 

Anne Sivula 

Marjut Heinonen

Ansku Karlbom 

Jutta Vetter Communications 

Creative Crue:

Malla Ferreira

Riina Rautiainen

Sami Nieminen

Janne Keränen

Anna Salminen

Eero Sundvall

 

Gruppförsäljning och merchandise

Mervi Pentikäinen

Mari Äijälä-Aatamila 

Saara Nurmi

 

Ansvar

Marko Koivisto 

 

Fotografier, video och grafisk planering

Saara Salmi 

Irina Kauppinen

Heidi Mäenpää

Matias Ahonen

Ville Haapakoski

Annaleena Haapasalo

Ville Hautakangas

Jimi Sipilä

Pekka Martti

Punamusta Oy

Tampereen Offsetpalvelu Oy

Tuotantoyhtiö Legenda Oy:

Tommi Lepola

Anne Nieminen

Tero Molin

 

Översättning

Emma Kaustara

Hilkka Kaustara

Satu Rasila

Micaela Röman

Kerttu Vähänen

 

Bokföring, löneräkning, HR

Heidi Rehakka

Minna Kiviranta 

Jenni Palovaara 

Marja Virta

Birgitta Kouhia

Heidi Tapaninaho-Pitkänen 

 

Juridisk rådgivning, avtal

Kari Karjalainen

 

Försäkringar och rådgivning

Maarit Ehrama, Lähitapiola

 

Casting

Reija Wäre

Anu Oksanen

Suvi Leinonen

 

Orkester

Budapest Art Orchestra

 

Inspelning av musik och orkesterarrangemang

Miklos Lukacs

 

Kapellimästare

Peter Pejtsik

 

Solister

Sanna Salmenkallio, violin

Karoliina Kantelinen, sång

Lassi Lohgren, nyckelharpa

Johan Hedin, nyckelharpa

Naveen Kumar, flöjter

 

Förverkligande av dräkt

Ateljee Hurma:

Johanna Vehmas

Taru Hahle

Ilkka Salakari

Aino Aho

Anita Penttinen

Työhuone Osk Hengari:

Sari Vaittinen

Ella Kauppinen

Jonna Nurmi

Senni Tähtinen

Salla Ilmarinen

Laura Lipiäinen

Julia Litjo

Katri Innanmaa

Vilma Nurmi

Linnea Kuusisto

Ronja Vähätiitto

Anni Kotiranta

Aida Depner

Riikka Lindroos

Rauman kaupunginteatterin puvusto:

Päivi

Henna

 

Maskerare

Minna Pilvinen

Anna Kulju

Saara Tawast

Meeri Saukkoriipi

 

Programmerare och operatör av ljus

Alex Hautamäki

 

Programmering av projiceringar

Saku Väänänen

 

Innehåll – projiceringar

Mikko Linnavuori

Sisältöjen kuvaus ja valaisu: Joonas Pulkkanen

 

Scenstrålkastare

Jaakko Sirainen

 

Scenmästare och koordinering av backstage

Kari Reini, Mañana Productions

 

Förverkligande av scenografi och dekor

Pågå Tampere Oy

Lavastemestarit

Ville Pastell

Niko Hämäläinen

Juuso Lindberg

 

Scenografibyggare

Juho Fabrin

Markus Haavisto

Eetu Korhonen

Joona Lindberg

 

Specialeffekter och pyroteknik

Oy Pyroman Finland Ltd

Markku Aalto

Markus Reijonen

Kari Halio

 

Flygning, säkerhet och utbildning

Stunt Rigging Tampere Oy

Jouni Kivimäki

Iitu Kivimäki

 

Förverkligande av flygningar

Helsinki Rigging Company Oy

Juki Tuominen

Jaska Erkinheimo

Timo Kesonen, Capital AV Oy

 

Leverantör och föreverkligare av teknik

Akun Tehdas

Tuotanto:

Olli Pörhölä

Ahti Impola

Mikko Nyman

 

Ljudåtergivning

Hannu Mäki-Laurila

Samuel Merisalo

Klas Granqvist

Mikko Karpansaari

 

Ljus och ställningar

Pete Jaako

Mikko Leskinen

Pekka Suikkari

Waltteri Wahlroos

Ella Väisänen

Oskari Nykänen

Jouni Järvinen

Eetu Vesamo

Esko Ansami

Jyri Kuosmanen

Sanni Kallioinen

 

Videoteknik

Teemu Lehtonen

Matias Palo

 

Upphängning

Kari Wikström

Joni Heininen

Niilo Paukkunen

Samu Satta

Marja Kuokkanen

Kimmo Mäki

Roosa Kulju

Katriina Laitila

Joona Hinkkanen

Pirita Kervinen

Tommi Kuisma

Samu Satta

Vili Perälä

Soul Jaah

Kristian Kuronen

Björn Van Meel

 

Transport av teknik och scenografi

Ajomestarit Oy

 

Förverkligande av Korpens dräkt

Juha-Pekka Tamminen

Ville Juurinen

 

Planering och koordinering av säkerhet

Mika Mäki

Antti Saimaja

Pasi Uhtakari

 

Creative Europe

Heikki Kovalainen

Anna Hildur 

Erna Kaaber

Jens de Gruyter 

Lauri Laukkanen

Thierry Heldenberg

Pietro Chiovaro

Raul Jurgenson

Art Schneider

Georgia Taglietti 

Sofie Schäfler

Søren Brønserud

Rahoittajat, yhteistyökumppanit ja kiitokset

Finansiärer

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Svenska Kulturfonden

Tampereen kaupunki

Tampere-talo Oy

Tuomas Kantelinen Company 

Suomen Kulttuurirahasto, Pirkanmaan rahasto 

 

Samarbetspartners

Icehearts: Teemu Vartiamäki, Adel Abdalla, Petri Pätiälä, Arto Tukio, Katja Hautakoski

Elämys Group: Jami Palsa

JCDecaux: Klaus Kuhanen, Krista Kivikoski, Jenni Heinonen

Lapland Hotels Arena ja Tampere: Janne Mönkkönen

Lippupiste: Ari Palhamo, Maria Penttinen, Siiri Krouvila

Nokia Arena: Marko Hurme, Elina Tikkakoski, Eini Inha, Alex Regan

NOHO Partners: Miko Helander, Anna-Liisa Vuokko

Sanoma: Marko Salo, Jari Rask 

Suomen Jääkiekkoliitto ry: Tuula Puputti, Petteri Hietanen, Suvi Aherto, Matti Nurminen 

Suomen Taitoluisteluliitto ry: Outi Wuorenheimo, Katariina Kivimäki, Marita Kokko, Mila Kajas, Emma Ahonen, Salla Mäkelä 

YLE: Miikka Maunula, Tiina Laitinen, Jussi Buckbee, Jukka Kaivola, Maria Kivinen, Merja Maasalo, Anne Varis, Anna Sirén, Jari Väisänen, Henrik Häggblom, Jukka Lihavainen, Riku Kaminen, Sinna Borgstrom, Arto Nuppola listatkaa Suvi, Mika ja Vesa nämä.

Suomen Kansallisooppera ja -baletti: Maria Kuosmanen 

Tampereen kaupungin tapahtumayksikkö: Perttu Pesä, Saara Saarteinen

Visit Tampere: Noora Heino, Olga Javits, Heli Jokela, Pirjo Tuominen

Pure Represents: Angus Baskerville

Schwarzkopf: Päivi Korelin

Ole Hyvä Luonnontuote: Elli Unger

Banijay Finland Oy: Katja Price, Irene Kangasniemi, Liisa Kaartinen, Emma Delany

Bright Group: Tero Kärpijoki

Kisakallion Urheiluopisto: Jenni Korhonen, Anita Hellsten

Espoon Jääurheilun Tuki ry: Seidi Saarela

Sentteri Tampere Oy: Elina Penttinen

Lempäälän Jäähalli Oy: Sami Pursiainen

Tuusulan Jäähalli Oy: Teijo Jalonen

 

Tammerforshuset Ab:s styrelse

Martti Silvennoinen

Kristiina Michelsson

Väinö Friman 

Jukka Gustafsson 

Leena Kostiainen 

Leena Rauhala 

Pia Viitanen 

Sirkkaliisa Virtanen 

 

Ett tack till  

Kalervo Kummola

Lauri Lyly

Anna-Kaisa Heinämäki 

Sören Lillkung 

Riikka Koivula

Oula Jääskeläinen 

Risto Juvonen

Mika Sulin

Marika Makaroff

Jorma Uotinen

Sirpa Räsänen 

Iiris Autio

Rosa Meriläinen

Mirva Meriläinen

Tiina Vihtkari

Kaisa Rönkkö 

Rauha Kyyrö

Tuomo Tähtinen

Helen Sildna

Chris Prosser

Chris Hewlett

Hannu Sinisalo

Annukka Hirvasvuopio-Laiti

Elna Nykänen-Andersson

Johanna Kotkajärvi