Gå till innehållet

ARBETSGRUPPEN FÖR SNÖDROTTNINGEN

I Snödrottningen ses den internationella och absoluta eliten i alla roller, både på och utanför isen. Berättelsen om Snödrottningen har fått ett nytt liv, sagan sitter i tiden utvecklad och framtagen av konstnärliga proffs, välkända också för en internationell publik. I det här unika projektet kombineras skridskoåkning och dans och Snödrottningen presenterar stolt en samlad världselit i föreställningarna.

Musiken för Snödrottningen är nykomponerad. För musiken står Tuomas Kantelinen, en av vår tids främsta filmkompositörer. Regissören, Reija Wäre, är känd för enastående musikal- och arenaproduktioner samt hisnande koreografier på is, regisserar och står för koreografin.

För manus och design av konceptet står kanadensiska Melissa A. Thompson, tvärvetenskaplig konstvetare och långvarig konceptdesigner för Cirque du Soleil. För visualisering och ljusdesign står Mikki Kunttu, som rönt internationella framgångar med bland annat Cirque du Soleil, Kungliga danska baletten samt Bostons balett.

Dräkterna i berättelsen om Snödrottningen är ett resultat av Erika Turunens vision och handarbete. Turunens hantverk har setts på många internationella dans- och operascener. Anu Oksanen har i rollen som tränare vunnit 14 världsmästerskap med Marigold IceUnity, Oksanen ansvarar för de synkroniserade skridskoscenerna i Snödrottningen.