Hyppää sisältöön

Tutustu Lumikuningattaren tekijöihin

Lumikuningatar-jääbaletin taiteellisessa työryhmässä vaikuttaa joukko huipputekijöitä. Teoksen musiikin on säveltänyt Suomen kansainvälisesti menestynein elokuvasäveltäjä Tuomas Kantelinen. Ohjaaja ja koreografi Reija Wäre on tunnettu lukuisista näyttävistä koreografioista niin tanssin kuin jäätanssin saralla.

Käsikirjoituksen takana on kanadalainen Cirque de Soleilin pitkäaikainen konseptikirjoittaja Melissa A. Thompson. Jääbaletin valo-, lavastus- ja videosuunnittelija Mikki Kunttu on työskennellyt kotimaisissa ja kansainvälisissä suurtuotannoissa.

Pukusuunnittelija Erika Turunen on tullut tunnetuksi runollisista ja veistoksellisista puvuistaan niin tanssin kuin oopperan maailmassa, ja teoksen kunnianhimoisesta naamioinnista vastaa pitkän linjan maskeeraaja Minna Pilvinen. Monissa rooleissa luistelevan Marigold IceUnityn muodostelmaluistelun koreografioista vastaa joukkueen moninkertainen maailmanmestaruusvalmentaja Anu Oksanen.

Laura Lepistö as the Snow Queen. Photo by Saara Salmi.

ESIINTYJÄT

Lumikuningatar – Laura Lepistö
Kerttu – Silja Dos Reis
Kai – Felipe Montoya
Korppi/Peikko – Ilja Glebov
Lemmi-kärppä – Julien Dulière
Ryövärityttö – Mia-Mari Sinkkonen
MC Pipolätkä – Zabato Bebe
Poro – Daria Perminova ja Evgenii Belianin
Revontulivelhot – Susanna Rahkamo ja Petri Kokko
Lumikuningattaren neuvonantaja – Mila Kajas
Kevät – Lisa Mochizuki

Kertoja (ääni) – Jonna Järnefelt
Pipolätkän selostaja (ääni) – Sami Hintsanen

Lumihiutalesotilaat 

Marigold IceUnity: Annemarie Ervasti, Oona Hakkarainen, Emi Iizuka, Heidi Karhumäki, Melina Karinen, Sani Kerttula, Veera Lindroos, Lotta Mäkelä, Anni Nikkilä, Aino Palosuo, Ella Pitkälä, Fanny Rautavuoma, Veera Rissanen, Vilma Rissanen, Josefina Salmiheimo, Eevi Siiki, Milja Sirén, Oona Tammilehto, Salma Teivaala, Heta Torkkeli, Sanna Tuomisto, Reetta Uusitalo 

Lumikuningattaren entourage 

Zabato Bebe, Evgenii Belianin, Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Godwin Otieno, Daria Perminova, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen 

Ruusut 

Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Godwin Otieno, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen, Jasmir Vesander, Jesse Wijnans

Ryövärit 

Zabato Bebe, Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Godwin Otieno, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen, Jasmir Vesander, Jesse Wijnans

Pipolätkäpelaajat 

Niklas Hagman, Jenni Hiirikoski, Pekka Saravo, Marko Anttila (ei mukana ensi-illassa pe 30.12. klo 19), Jaakko Heinonen, Max Lorentz, Toivo Rannikko, Elsa Sitari 

Kyläläiset 

Julien Dulière, Zabato Bebe, Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Godwin Otieno, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen, Jasmir Vesander, Jesse Wijnans, Melina Ylitalo 

Marigold IceUnity: Annemarie Ervasti, Oona Hakkarainen, Emi Iizuka, Heidi Karhumäki, Melina Karinen, Sani Kerttula, Veera Lindroos, Lotta Mäkelä, Anni Nikkilä, Aino Palosuo, Ella Pitkälä, Fanny Rautavuoma, Veera Rissanen, Vilma Rissanen, Josefina Salmiheimo, Eevi Siiki, Milja Sirén, Oona Tammilehto, Salma Teivaala, Heta Torkkeli, Sanna Tuomisto, Reetta Uusitalo 

Pidätämme oikeuden esiintyjävaihdoksiin.

TAITEELLINEN TYÖRYHMÄ

Reija Wäre – OHJAUS JA KOREOGRAFIA

Reija Wäre on tehnyt ainutkertaisen monipuolisen uran Suomessa eri esittävän taiteen alueilla ohjaaja-koreografina ja työskennellyt eri tyylilajeissa oopperasta katutanssiin, tv-tuotannoista teatteriin sekä urheilusta massatapahtumiin.  

Reija palkittiin Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahaston kulttuuripalkinnolla vuonna 2020. Palkintoperusteet nimesivät hänet ”rajat ylittävien, monipuolisten askelmerkkien tanssittajaksi”.

Reija on ollut tekemässä yli 80 tanssiteosta, näytelmää ja musikaalia Suomen suurimmissa teattereissa ja vapaina tuotantoina sekä työskennellyt kansainvälisissä tuotannoissa.

Teatteritöistä ohjaaja-koreografina mainittakoon Turun Kaupunginteatterin Tom of Finland, joka todettiin Helsingin Sanomien vuoden 2017 raadituksessa yhdeksi vuoden parhaista kulttuurielämyksistä. 

Reija on toiminut myös musiikkimaailmassa ja ollut rakentamassa esim. Antti Tuiskun, Jenni Vartiaisen, Robin Packalenin, Kaija Koon ja Anna Puun areenakonsertteja sekä Cheekin viimeisiä konsertteja Lahden mäkimontussa.

Television puolella hän on tottunut suurten tuotantojen suunnannäyttäjä Uuden Musiikin Kilpailun lavaohjaajana, yhtenä konseptisuunnittelijoista sekä pääkoreografina. Hän on toiminut myös Dance– ja Masked Singer -ohjelmien sekä useiden tv-konserttien koreografina.

Nuoremmat yleisön jäsenet ovat voineet nähdä Reijan koreografioita mm. kahdessa viimeisimmässä Risto Räppääjä -elokuvassa. Luistelumaailmaan hänet on johdattanut työskentely Helsinki Rockettes -muodostelmaluistelujoukkueen kanssa.

Tuomas Kantelinen – MUSIIKKI

Lumikuningattareen musiikin on säveltänyt moneen kertaan palkittu Tuomas Kantelinen, joka on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia elokuvasäveltäjiä. Tuomas on urallaan säveltänyt musiikin lähes sataan koti- ja ulkomaiseen elokuvaan. Joukossa on väkevää draamaa, historiallisia suurelokuvia, animaatiota, trillereitä, Hollywood-actionia sekä koko perheen elokuvia.

Vierasta hänelle ei ole myöskään sävellystyö klassisen musiikin saralla. Tuomaksen musiikki puhutteleekin koko kansaa. Lisäksi päivittäin joka taloudessa kuultavat MTV3-uutisten musiikit ovat hänen käsialaansa.

Lumikuningattaren musiikki on kauniin, sydäntähivelevän melodista, voimakkaita ja suuria tunteita sisältävää, suurten joukkokohtausten juhlaa – huumoriakaan unohtamatta!

”Täysin haltioituneena tästä suomalaisen taiteen ja jääurheilun ykkösketjusta lähdemme rohkeasti ja luottavaisin mielin matkalle kohti uutta. Lumikuningatar-tarina luo lohtua tähän suuren yksinäisyyden aikaan. Kuinka tärkeää onkaan vaalia ystävyyttä ja pitää huolta kaverista. Tarina muistuttaa siitä, että meissä jokaisessa piilee kyky täydelliseen hyvään. Luvassa on mitä kauneimpia melodioita, hurjaa taikaseikkailua, vaaran ja kylmyyden äänimaisemaa sekä räjähtävää nykybeattia.”

MIKKI KUNTTU – VALO-, LAVASTUS- JA VIDEOSUUNNITTELU

Show’n visualistina toimii maailman suurimpien areenoiden ja tuotantojen visualisti Mikki Kunttu. Mikki on toiminut mm. Cirque de Soleilin valo- ja lavastussuunnittelijana Montrealissa.

Mikin kädenjälki on näkynyt laajasti televisio-, taide- ja musiikkituotannoissa. Hän on toiminut valo-, screen- ja lavastussuunnittelijana useissa suurproduktioissa ja tv-gaaloissa, kuten Kansallisoopperassa, Tanskan Kuninkaallisessa Baletissa, Bostonin Baletissa, Tero Saarinen Companyssa, Berliinin Olympiastadionilla sekä esim. Eurovision-laulukilpailussa 2007, 2013 ja 2016.

Mikki on visualisoinut useita kiertueita ja konsertteja. Lisäksi hän on kysytty luennoitsija alan kansainvälisissä kärkitapahtumissa.

”Lumikuningatar on taianomainen teatraalinen tarina, ja on täydellisen osuvaa tuoda se nimenomaan areenaympäristöön. Luistelutaiteen ja jääurheilun muotokieli yhdistettynä musiikin, valon, lavastuksen ja videotekniikan taikaan vie koko perheen mukanaan lätkäjunnuista isovanhempiin. Lumikuningatar tuo tanssin visuaalisen eleganssin ja dynamiikan areenalle unohtamatta näihin halleihin kuuluvaa immersiivistä tulisieluista energiaa.”

MELISSA A. THOMPSON – KÄSIKIRJOITTAJA JA KONSEPTOINTI

Lumikuningattaren käsikirjoitus ja konsepti tulevat kanadalaisen Melissa A. Thompsonin kynästä. Melissa on kirjoittamisen ja monitieteellisten taiteiden asiantuntija, joka työskenteli 15 vuoden ajan kuuluisalle Cirque du Soleil -sirkukselle. Hän työskenteli aluksi taidekonsultin roolissa ja perusti myöhemmin sirkuksen sisälle luovan älykkyyden tiimin tunnistamaan pinnalla olevia kulttuuritrendejä, kiinnostavia ihmisiä ja uusia suuntia. Hän toimi Cirque du Soleilissa myös konseptisuunnittelijana ja luovana johtajana sekä kehitti monia projekteja, kuten installaatiopohjaisia näyttelyitä, elämyksiä ja teatterikonsepteja.

Melissa on taustaltaan kuvataiteilija, ja hän on tehnyt paljon yhteistyötä Montrealin taidemuseon kanssa. Hän toimi museon jokavuotisten tanssiaisten taiteellisena johtajana vuosina 2018–2020 ja työskenteli museon näyttelyiden, installaatioiden ja esitysten parissa. 

THOMPSON + CLEAL on Melissa Thompsonin ja Gerard Clealin perustama designkonsultointiyritys. Melissa ja Gerard ovat kumppaneita sekä töissä että elämässä. Yksi heidän ihanan omaperäisistä yhteistuotannoistaan oli Lumikuningatar-tuotannon uudelleenbrändäys vuodelle 2022.

ERIKA TURUNEN – PUKUSUUNNITTELU

Erika Turunen on suunnitellut puvustuksia nykytanssille, baletille, oopperalle ja teatterille vuodesta 1990. Freelance-työnsä ohella hän työskentelee pukusuunnittelijana Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa, jonka puvuston johtajana hän toimi 1995–2009. 

Hänen viimeaikaisia töitään ovat olleet Tampereen Oopperan Carmen (2020), Kansallisoopperan Ring-sarjan ensimmäinen osa Reininkulta (2019), Savonlinnan Oopperajuhlien Ryöstö Seraljista (2017) ja Patarouva (2018) sekä tanssiteokset Compania Kaari Martinin Anna Karenina (2018) ja Tero Saarisen Third Practice (2019). Erika on saanut tunnustusta erityisesti nykytanssille suunnittelemistaan puvuista.

Erika on työskennellyt muiden muassa koreografien Tero Saarinen, Kenneth Greve, Javier Torres, Jorma Elo, Susanna Leinonen, Kaari Martin, Jorma Uotinen, Jeroen Verbruggen ja Kenneth Kvarnström kanssa. Erikan ainutlaatuinen kädenjälki on johtanut myös lukuisiin kansainvälisiin yhteistöihin. Hän on suunnitellut pukuja muiden muassa the Nederlands Danse Theaterille, Tanskan kuninkaalliselle baletille, Korean National Dance Companylle ja Czeck National Theatre Balletille.

MINNA PILVINEN – NAAMIOINNIN SUUNNITTELU

Minna Pilvinen valmistui parturi-kampaajaksi vuonna 1996 Rauman ammatti-instituutista ja erikoisparturi-kampaajaksi vuonna 1998 Turun ammatti-instituutista. Minna suoritti maskeeraajan erikoisammattitutkinnon vuonna 1999 Turun ammatti-instituutissa, valmistui Helian ammatillisesta opettajakorkeakoulusta vuonna 2003 ja kouluttautui estenomiksi Turun ammattikorkeakoulussa vuonna 2008.

Minna on tehnyt teatteri- ja tv-alan töitä yli 20 vuoden ajan. Hän on työskennellyt vakituisena maskeerajana Turun kaupunginteatterissa vuodesta 2014 ja tehnyt Turun Linnateatteriin freelancerina maskeeraussuunnitteluja jo vuodesta 2000. Minnan viime vuosien maskeeraustöitä ovat olleet mm. Turun kaupunginteatterin Äiti (2022), Hobitti (2021), Amelie (2019), Hamlet (2019), Taru sormusten herrasta (2018), Tom of Finland (2017), Linnateatterin MS Domino -revyy (2021) ja Fölin alta (2022) sekä Turun kulttuuripääkaupunkivuoden huipentaneet Turun musiikkijuhlien Eerik XIV -ooppera (2021) ja Art Teatron Cirque Dracula -varietee.

Minnan viimeisimmät maskeeraussuunnittelut ruudun puolelle ovat olleet mm. elokuvat Sieniretki (2021) ja Power of Love (2021) sekä tv-sarja Kentän laidalla (2020). Minna on ansioitunut myös kuvataiteissa, ja hän piti ensimmäisen taidenäyttelynsä kesällä 2020.

ANU OKSANEN – MUODOSTELMALUISTELUKOREOGRAFIA

Marigold IceUnityn valmentaja Anu ”Jääskis” Oksanen on saavuttanut joukkueen kanssa viisi MM-kultamitalia, 15 SM-kultamitalia, ja Musketeersien kanssa kaksi Junioreiden MM-kultamitalia ja 11 SM-kultamitalia joukkueiden vastuuvalmentajan roolissa. Anu toimii myös Helsingin Luistelijoiden muodostelmaluistelun päävalmentajana.

Anu on koulutukseltaan liikuntatieteiden kandidaatti. Hän on valmentanut Helsingin Luistelijoissa vuodesta 1993. Suomen valmentajat ry on valinnut Anun kolme kertaa joukkuelajien vuoden naisvalmentajaksi vuosina 2002, 2004 ja 2006.

Anu on palkittu Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun kultaisella ansioristillä vuonna 2019. Kultainen ansioristi annetaan urheilun tai kulttuurin parissa ansioituneelle henkilölle. Helsingin kaupunki myönsi samana vuonna Anulle Kultaisen Helsinki-mitalin. Tämä on korkein kaupungin myöntämä tunnustus. Samalla hänet valittiin myös sadan liikunnan ja urheilun helsinkiläislegendan joukkoon.

TUOTTAJAT

Tampere-talo Oy

Tampere-talo Oy toimii kolmella eri tapahtumateollisuuden sektorilla: se operoi pohjoismaiden suurinta kongressi- ja konserttikeskusta ja Tuulensuun Palatsia, toimii esittävien taiteiden suurimpana kaupallisena promoottorina ympäri Suomea ja toimii tapahtuma- ja kongressitoimistona. Promoottorina se tuottaa vahvojen kansainvälisten verkostojensa ansiosta vuosittain noin 300 omaa produktiota, mm. Tampereen Oopperan tuotannot, areenakokoluokan konserttituotantoja sekä kansainvälisiä baletti- ja orkesterivierailuita.

Kantelinen Company Oy

Kantelinen Company Oy on kansainvälisen Decca-yhtiön kanssa työskentelevän säveltäjä Tuomas Kantelisen tuotantoyhtiö, joka tuottaa esittävän taiteen produktioita. Lumikuningatar-jääbaletissa Kantelinen Company Oy vastaa taiteellisesta kokonaisuudesta sekä sävellyksestä.

TUOTANTO

Vastaavat tuottajat
Paulina Ahokas
Tuomas Kantelinen
Suvi Leinonen
Mika Nevalainen

Tekninen tuottaja
Vesa Sytelä

Tuottajat, tuotantosuunnittelijat, assistentit
Päivi Henttu
Kiira Kilpiö
Immo Kytölä
Antti Oksa
Sini Parkkinen
Maria Sahlstedt
Jyri Tervakangas
Katri Varjos
Annika Virtanen

Markkinointi ja viestintä
Tiia Välimäki
Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Elsa Vähänen
Micaela Röman
Jaani Haapasalo
Anne Sivula
Marjut Heinonen
Ansku Karlbom
Jutta Vetter Communications

Thompson + Cleal:
Melissa A. Thompson
Gerard Cleal

Creative Crue:
Malla Ferreira
Riina Rautiainen
Sami Nieminen
Janne Keränen
Anna Salminen
Eero Sundvall

Ryhmämyynti ja oheistuotteet
Mervi Pentikäinen
Mari Äijälä-Aatamila
Saara Nurmi

Hospitality Team
Virpi Valtavaara
Yelena Korhonen
Karoliina Sunell
Ilona Siuro
Mari Lehtovaara
Anne Pesonen
Leena Sulonen
Heidi Rehakka
Heidi Tapaninaho-Pitkänen
Tiina Lumio
Marja-Leena Heinonen

Vastuullisuus
Marko Koivisto 

Kuvat, videot ja graafinen suunnittelu
Saara Salmi
Irina Kauppinen
Heidi Mäenpää
Matias Ahonen
Ville Haapakoski
Annaleena Haapasalo
Ville Hautakangas
Jimi Sipilä
Pekka Martti

Punamusta Oy
Tampereen Offsetpalvelu Oy

Tuotantoyhtiö Legenda Oy:
Tommi Lepola
Anne Nieminen
Tero Molin

Käännökset
Emma Kaustara
Hilkka Kaustara
Satu Rasila
Micaela Röman
Kerttu Vähänen

Kirjanpito, palkanlaskenta, HR
Heidi Rehakka
Minna Kiviranta
Jenni Palovaara
Marja Virta
Birgitta Kouhia
Heidi Tapaninaho-Pitkänen 

Lainopillinen neuvonta, sopimukset
Kari Karjalainen

Vakuutukset ja neuvonta
Maarit Ehrama, Lähitapiola

Casting
Reija Wäre
Anu Oksanen
Suvi Leinonen

Orkesteri
Budapest Art Orchestra

Musiikin äänitys ja orkesterijärjestelijä
Miklos Lukacs

Kapellimestari
Peter Pejtsik

Solistit
Sanna Salmenkallio, viulu
Karoliina Kantelinen, laulu
Lassi Logrén, avainviulu
Johan Hedin, avainviulu
Naveen Kumar, huilut

Puvustuksen toteutus
Ateljee Hurma:
Johanna Vehmas
Taru Hahle
Ilkka Salakari
Aino Aho
Anita Penttinen

Työhuone Osk Hengari:
Sari Vaittinen
Ella Kauppinen
Jonna Nurmi
Senni Tähtinen
Salla Ilmarinen
Laura Lipiäinen
Julia Litjo
Katri Innanmaa
Vilma Nurmi
Linnea Kuusisto
Ronja Vähätiitto
Anni Kotiranta
Aida Depner
Riikka Lindroos

Rauman kaupunginteatterin puvusto:
Päivi Suomi
Henna Tyykilä

Maskeeraajat
Minna Pilvinen
Anna Kulju
Saara Tawast
Meeri Saukkoriipi
Johanna Paakkanen

Showcaller
Roope Mäenpää

Näyttämömestari
Pasi Järvelä

Valojen ohjelmointi ja operaattori
Alex Hautamäki

Projisointien ohjelmointi
Saku Väänänen

Projisointisisällöt
Mikko Linnavuori

Seuraajaheittimet
Jaakko Sirainen

Lavasteiden ja tarpeiston toteutus
Pågå Tampere Oy
Lavastemestarit
Ville Pastell
Niko Hämäläinen
Juuso Lindberg

Lavasterakentajat
Juho Fabrin
Markus Haavisto
Eetu Korhonen
Joona Lindberg

Erikoistehosteet ja pyrotekniikka
Oy Pyroman Finland Ltd
Markku Aalto
Markus Reijonen
Kari Halio

Akun Tehdas -tuotanto
Olli Pörhölä

Valotekniikka
Arttu Sipilä
Pekka Suikkari
Esko Ansami
Jouni Järvinen
Mikko Leskinen
Olli Tamminen
Iida Hämäläinen
Jani Ahonen
Niko Särkikangas
Waltteri Wahlroos
Ella Väisänen
Pekka Olava
Eetu Vesamo

Vastaava valoteknikko
Pete Jaako

Saliääni
Hannu Mäki-Laurila
Ville Pesonen

Videojärjestelmäteknikko
Teemu Lehtonen

Pääripustaja
Kari Wikström

Ripustajat
Joni Heininen
Vili Perälä
Pirita Kervinen
Marja Kuokkanen
Roosa Kulju
Katriina Laitila 

Cybermotion-teknikot
Kristian Kuronen
Jaska Erkinheimo

Intercom-teknikko
Riku Jaro

Akun Tehdas – Nokia Arenan AV-teknikot
Mikko Nyman
Matias Palo

Seurantavalo-operaattorit
Jarno Laituri
Harri Pitkänen
Aki Kivelä
Petri Salmi
Rude Rothsten
Ali Määttänen
Kaisa Löytynoja
Eveliina Laitanen
Erno Peltonen
Panu Kivi

Avustavat teknikot
Ilari Heikkilä
Santtu Pohjalainen
Tero Tanhuanpää
Petri Eskelinen
Oskari Hermiö
Jaakko Mylläri
Sebastian Von Bagh
Petri Eskelinen
Hannu Siren
Juuso Saarinen
Petri Honkamäki
Tuomas Karema
Pasi Jokinen
Eemi Aula
Leevi Vehkanen
Marka Sällinen
Aaro Tawast
Konsta Lamminen
Teemu Dammskägg
Onni Ahonen
Janne Ylilammi
Pyry Joki

Tekniikan ja lavasteiden kuljetukset
Ajomestarit Oy

Korpin rakennus
Pågå Tampere Oy

Turvallisuuden suunnittelu ja koordinointi
Mika Mäki
Antti Saimaja
Pasi Uhtakari

Creative Europe
Heikki Kovalainen
Anna Hildur
Erna Kaaber
Jens de Gruyter
Lauri Laukkanen & Inspiroiva Creative
Thierry Heldenberg
Pietro Chiovaro
Raul Jurgenson
Art Schneider
Georgia Taglietti
Sofie Schäfler
Søren Brønserud

RAHOITTAJAT, YHTEISTYÖKUMPPANIT JA KIITOKSET

Rahoittajat
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Svenska kulturfonden
Tampereen kaupunki
Tampere-talo Oy
Tuomas Kantelinen Company 
Suomen Kulttuurirahasto, Pirkanmaan rahasto

Yhteistyökumppanit
Icehearts: Teemu Vartiamäki, Adel Abdalla, Petri Pätiälä, Arto Tukio, Katja Hautakoski
Elämys Group: Jami Palsa
JCDecaux: Klaus Kuhanen, Krista Kivikoski, Jenni Heinonen
Lapland Hotels Arena ja Tampere: Janne Mönkkönen
Lippupiste: Ari Palhamo, Maria Penttinen, Siiri Krouvila
Nokia Arena: Marko Hurme, Elina Tikkakoski, Eini Inha, Alex Regan ja muut
NOHO Partners: Miko Helander, Anna-Liisa Vuokko
Sanoma: Marko Salo, Jari Rask 
Suomen Jääkiekkoliitto ry: Tuula Puputti, Petteri Hietanen, Suvi Aherto, Matti Nurminen 
Suomen Taitoluisteluliitto ry: Outi Wuorenheimo, Katariina Kivimäki, Marita Kokko, Mila Kajas, Emma Ahonen, Salla Mäkelä 
YLE: Miikka Maunula, Karoliina Vesa, Tiina Laitinen, Ilmari Aho, Jussi Buckbee, Liisa Vihmanen, Anna Sirén, Merja Maasalo, Anne Varis, Jari Väisänen, Jukka Lihavainen, Markku Lyytinen
Suomen Kansallisooppera ja -baletti: Maria Kuosmanen 
Tampereen kaupungin tapahtumayksikkö: Perttu Pesä, Saara Saarteinen
Visit Tampere: Noora Heino, Olga Javits, Heli Jokela, Pirjo Rantanen
Tuusulan kunta: Jussi Salonen, Ulla Kinnunen, Paula Miettinen ja muut
Pure Represents: Angus Baskerville
Schwarzkopf: Päivi Korelin
Ole Hyvä Luonnontuote: Elli Unger
Tanssistudio Razzmatazz: Mirka Hietanen, Enja Mörsky
Banijay Finland Oy: Katja Price, Irene Kangasniemi, Liisa Kaartinen, Emma Delany
Bright Group: Tero Kärpijoki
Kisakallion Urheiluopisto: Jenni Korhonen, Anita Hellsten
Espoon Jääurheilun Tuki ry: Seidi Saarela
Sentteri Tampere Oy: Elina Penttinen
Lempäälän Jäähalli Oy: Sami Pursiainen
Tuusulan Jäähalli Oy: Teijo Jalonen

Tampere-talo Oy:n hallitukset 2021–2022
Martti Silvennoinen
Kristiina Michelsson
Väinö Friman 
Jukka Gustafsson 
Maija Kajan
Leena Kostiainen 
Hanna-Leena Laszka
Leena Rauhala 
Aku-Paulus Sajakorpi
Pia Viitanen 
Sirkkaliisa Virtanen 

Muut kiitokset
Kiira Korpi
Dmitry Semykin
Lasse Lipponen
Hjørdis Lee
Jukka Peltola
Kalervo Kummola
Lauri Lyly
Anna-Kaisa Heinämäki 
Sören Lillkung 
Riikka Koivula
Oula Jääskeläinen 
Risto Juvonen
Mika Sulin
Marika Makaroff
Jorma Uotinen
Sirpa Räsänen 
Iiris Autio
Rosa Meriläinen
Mirva Meriläinen
Tiina Vihtkari
Kaisa Rönkkö 
Rauha Kyyrö
Tuomo Tähtinen
Helen Sildna
Chris Prosser
Chris Hewlett
Hannu Sinisalo
Annukka Hirvasvuopio-Laiti
Elna Nykänen-Andersson
Johanna Kotkajärvi