Tutustu Lumikuningattaren tekijöihin

Lumikuningatar-jääbaletin taiteellisessa työryhmässä vaikuttaa joukko huipputekijöitä. Teoksen musiikin on säveltänyt Suomen kansainvälisesti menestynein elokuvasäveltäjä Tuomas Kantelinen. Ohjaaja ja koreografi Reija Wäre on tunnettu lukuisista näyttävistä koreografioista niin tanssin kuin jäätanssin saralla.

Käsikirjoituksen takana on kanadalainen Cirque de Soleilin pitkäaikainen konseptikirjoittaja Melissa A. Thompson. Jääbaletin visualisti ja valosuunnittelija Mikki Kunttu on työskennellyt kotimaisissa ja kansainvälisissä suurtuotannoissa.

Pukusuunnittelija Erika Turunen on tullut tunnetuksi runollisista ja veistoksellisista puvuistaan niin tanssin kuin oopperan maailmassa, ja teoksen kunnianhimoisesta naamioinnista vastaa pitkän linjan maskeeraaja Minna Pilvinen. Monissa rooleissa luistelevan Marigold IceUnityn muodostelmaluistelun koreografioista vastaa joukkueen moninkertainen maailmanmestaruusvalmentaja Anu Oksanen.

Esiintyjät

Lumikuningatar – Laura Lepistö
Kerttu –
Silja Dos Reis
Kai – Felipe Montoya
Korppi/Peikko – Ilja Glebov
Lemmi-kärppä Julien Dulière
Ryövärityttö – Mia-Mari Sinkkonen
MC Pipolätkä – Zabato Bebe
Poro Daria Perminova ja Evgenii Belianin
Revontulivelhot – Susanna Rahkamo ja Petri Kokko
Lumikuningattaren neuvonantaja Mila Kajas
Kevät – Lisa Mochizuki

Kertoja (ääni) – Jonna Järnefelt
Pipolätkän selostaja (ääni) – Jarkko Tamminen 

Lumihiutalesotilaat 

Marigold IceUnity: Annemarie Ervasti, Oona Hakkarainen, Emi Iizuka, Heidi Karhumäki, Melina Karinen, Sani Kerttula, Veera Lindroos, Lotta Mäkelä, Anni Nikkilä, Aino Palosuo, Ella Pitkälä, Fanny Rautavuoma, Veera Rissanen, Vilma Rissanen, Josefina Salmiheimo, Eevi Siiki, Milja Sirén, Oona Tammilehto, Salma Teivaala, Heta Torkkeli, Sanna Tuomisto, Reetta Uusitalo 

Lumikuningattaren entourage 

Zabato Bebe, Evgenii Belianin, Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Godwin Otieno, Daria Perminova, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen 

Ruusut 

Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Godwin Otieno, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen, Jasmir Vesander, Jesse Wijnans

Ryövärit 

Zabato Bebe, Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Godwin Otieno, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen, Jasmir Vesander, Jesse Wijnans

Pipolätkäpelaajat 

Niklas Hagman, Jenni Hiirikoski, Pekka Saravo, Marko Anttila (ei mukana ensi-illassa pe 30.12. klo 19), Jaakko Heinonen, Max Lorentz, Toivo Rannikko, Elsa Sitari 

Kyläläiset 

Julien Dulière, Zabato Bebe, Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Godwin Otieno, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen, Jasmir Vesander, Jesse Wijnans, Melina Ylitalo 

Marigold IceUnity: Annemarie Ervasti, Oona Hakkarainen, Emi Iizuka, Heidi Karhumäki, Melina Karinen, Sani Kerttula, Veera Lindroos, Lotta Mäkelä, Anni Nikkilä, Aino Palosuo, Ella Pitkälä, Fanny Rautavuoma, Veera Rissanen, Vilma Rissanen, Josefina Salmiheimo, Eevi Siiki, Milja Sirén, Oona Tammilehto, Salma Teivaala, Heta Torkkeli, Sanna Tuomisto, Reetta Uusitalo 

Pidätämme oikeuden esiintyjävaihdoksiin.

Taiteellinen työryhmä

Reija Wäre – OHJAUS JA KOREOGRAFIA

Reija Wäre on tehnyt ainutkertaisen monipuolisen uran Suomessa eri esittävän taiteen alueilla ohjaaja-koreografina ja työskennellyt eri tyylilajeissa oopperasta katutanssiin, tv-tuotannoista teatteriin sekä urheilusta massatapahtumiin.  

Reija palkittiin Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahaston kulttuuripalkinnolla vuonna 2020. Palkintoperusteet nimesivät hänet ”rajat ylittävien, monipuolisten askelmerkkien tanssittajaksi”.

Reija on ollut tekemässä yli 80 tanssiteosta, näytelmää ja musikaalia Suomen suurimmissa teattereissa ja vapaina tuotantoina sekä työskennellyt kansainvälisissä tuotannoissa.

Teatteritöistä ohjaaja-koreografina mainittakoon Turun Kaupunginteatterin Tom of Finland, joka todettiin Helsingin Sanomien vuoden 2017 raadituksessa yhdeksi vuoden parhaista kulttuurielämyksistä. 

Reija on toiminut myös musiikkimaailmassa ja ollut rakentamassa esim. Antti Tuiskun, Jenni Vartiaisen, Robin Packalenin, Kaija Koon ja Anna Puun areenakonsertteja sekä Cheekin viimeisiä konsertteja Lahden mäkimontussa.

Television puolella hän on tottunut suurten tuotantojen suunnannäyttäjä Uuden Musiikin Kilpailun lavaohjaajana, yhtenä konseptisuunnittelijoista sekä pääkoreografina. Hän on toiminut myös Dance– ja Masked Singer -ohjelmien sekä useiden tv-konserttien koreografina.

Nuoremmat yleisön jäsenet ovat voineet nähdä Reijan koreografioita mm. kahdessa viimeisimmässä Risto Räppääjä -elokuvassa. Luistelumaailmaan hänet on johdattanut työskentely Helsinki Rockettes -muodostelmaluistelujoukkueen kanssa.

Tuomas Kantelinen – MUSIIKKI

Lumikuningattareen musiikin on säveltänyt moneen kertaan palkittu Tuomas Kantelinen, joka on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia elokuvasäveltäjiä. Tuomas on urallaan säveltänyt musiikin lähes sataan koti- ja ulkomaiseen elokuvaan. Joukossa on väkevää draamaa, historiallisia suurelokuvia, animaatiota, trillereitä, Hollywood-actionia sekä koko perheen elokuvia.

Vierasta hänelle ei ole myöskään sävellystyö klassisen musiikin saralla. Tuomaksen musiikki puhutteleekin koko kansaa. Lisäksi päivittäin joka taloudessa kuultavat MTV3-uutisten musiikit ovat hänen käsialaansa.

Lumikuningattaren musiikki on kauniin, sydäntähivelevän melodista, voimakkaita ja suuria tunteita sisältävää, suurten joukkokohtausten juhlaa – huumoriakaan unohtamatta!

”Täysin haltioituneena tästä suomalaisen taiteen ja jääurheilun ykkösketjusta lähdemme rohkeasti ja luottavaisin mielin matkalle kohti uutta. Lumikuningatar-tarina luo lohtua tähän suuren yksinäisyyden aikaan. Kuinka tärkeää onkaan vaalia ystävyyttä ja pitää huolta kaverista. Tarina muistuttaa siitä, että meissä jokaisessa piilee kyky täydelliseen hyvään. Luvassa on mitä kauneimpia melodioita, hurjaa taikaseikkailua, vaaran ja kylmyyden äänimaisemaa sekä räjähtävää nykybeattia.”

Mikki Kunttu – VISUALISOINTI

Jääbaletin visualistina ja valosuunnittelijana toimii maailman suurimpien areenoiden ja tuotantojen visualisti Mikki Kunttu. Mikki on toiminut mm. Cirque de Soleilin valosuunnittelijana Montrealissa.

Mikin kädenjälki on näkynyt laajasti televisio-, taide- ja musiikkituotannoissa. Hän on toiminut valo-, screen- ja lavastussuunnittelijana useissa suurproduktioissa ja tv-gaaloissa, kuten Kansallisoopperassa, Tanskan Kuninkaallisessa Baletissa, Bostonin Baletissa, Tero Saarinen Companyssa, Berliinin Olympiastadionilla sekä esim. Eurovision-laulukilpailussa 2007, 2013 ja 2016.

Mikki on visualisoinut useita kiertueita ja konsertteja. Lisäksi hän on kysytty luennoitsija alan kansainvälisissä kärkitapahtumissa.

”Lumikuningatar on taianomainen teatraalinen tarina, ja on täydellisen osuvaa tuoda se nimenomaan areenaympäristöön. Luistelutaiteen ja jääurheilun muotokieli yhdistettynä musiikin, valon, lavastuksen ja videotekniikan taikaan vie koko perheen mukanaan lätkäjunnuista isovanhempiin. Lumikuningatar tuo tanssin visuaalisen eleganssin ja dynamiikan areenalle unohtamatta näihin halleihin kuuluvaa immersiivistä tulisieluista energiaa.”

Melissa A. Thompson – KÄSIKIRJOITUS

Lumikuningattaren käsikirjoitus ja konsepti tulevat kanadalaisen Melissa A. Thompsonin kynästä. Melissa on kirjoittamisen ja monitieteellisten taiteiden asiantuntija, joka työskenteli 15 vuoden ajan kuuluisassa Cirque du Soleilissa. Hän työskenteli aluksi taidekonsultin roolissa ja perusti myöhemmin sirkuksen sisälle luovan älykkyyden tiimin tunnistamaan pinnalla olevia kulttuuritrendejä, kiinnostavia ihmisiä ja uusi suuntia. Hän toimi Cirque du Soleilissa myös konseptisuunnittelijana ja luovana johtajana sekä kehitti monia projekteja, kuten installaatiopohjaisia näyttelyitä, elämyksiä ja teatterikonsepteja.

Melissa on tehnyt paljon yhteistyötä Montrealin taidemuseon kanssa. Hän toimi museon jokavuotisten tanssiaisten taiteellisena johtajana vuosina 2018–2020 ja työskenteli museon näyttelyiden, installaatioiden ja esitysten parissa. Melissa on koulutukseltaan taideaineiden ja luovan kirjoittamisen kandidaatti (Concordian yliopisto) ja visuaalisten taiteiden maisteri (Goldsmith’s College, Lontoon yliopisto).

Erika Turunen – PUKUSUUNNITTELU

Erika Turunen on suunnitellut puvustuksia nykytanssille, baletille, oopperalle ja teatterille vuodesta 1990. Freelance-työnsä ohella hän työskentelee pukusuunnittelijana Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa, jonka puvuston johtajana hän toimi 1995–2009. 

Hänen viimeaikaisia töitään ovat olleet Tampereen Oopperan Carmen (2020), Kansallisoopperan Ring-sarjan ensimmäinen osa Reininkulta (2019), Savonlinnan Oopperajuhlien Ryöstö Seraljista (2017) ja Patarouva (2018) sekä tanssiteokset Compania Kaari Martinin Anna Karenina (2018) ja Tero Saarisen Third Practice (2019). Erika on saanut tunnustusta erityisesti nykytanssille suunnittelemistaan puvuista.

Erika on työskennellyt muiden muassa koreografien Tero Saarinen, Kenneth Greve, Javier Torres, Jorma Elo, Susanna Leinonen, Kaari Martin, Jorma Uotinen, Jeroen Verbruggen ja Kenneth Kvarnström kanssa. Erikan ainutlaatuinen kädenjälki on johtanut myös lukuisiin kansainvälisiin yhteistöihin. Hän on suunnitellut pukuja muiden muassa the Nederlands Danse Theaterille, Tanskan kuninkaalliselle baletille, Korean National Dance Companylle ja Czeck National Theatre Balletille.

Minna Pilvinen – NAAMIOINNIN SUUNNITTELU

Minna Pilvinen valmistui parturi-kampaajaksi vuonna 1996 Rauman ammatti-instituutista ja erikoisparturi-kampaajaksi vuonna 1998 Turun ammatti-instituutista. Minna suoritti maskeeraajan erikoisammattitutkinnon vuonna 1999 Turun ammatti-instituutissa, valmistui Helian ammatillisesta opettajakorkeakoulusta vuonna 2003 ja kouluttautui estenomiksi Turun ammattikorkeakoulussa vuonna 2008. 

Minna on tehnyt teatteri- ja tv-alan töitä 20 vuoden ajan. Hän on työskennellyt vakituisena maskeeraajana Turun kaupunginteatterissa vuodesta 2014 ja tehnyt Turun Linnateatteriin freelancerina maskeeraussuunnitteluja jo vuodesta 2000. Minnan viime vuosien maskeeraustöitä ovat olleet mm. Turun kaupunginteatterin Hobitti (2021), Amelie (2019), Hamlet (2019), Taru sormusten herrasta (2018), Tom of Finland (2017), Linnateatterin MS Domino -revyy (2021) sekä Turun musiikkijuhlien tuottama Eerik XIV -ooppera (2011), joka huipensi Turun kulttuuripääkaupunkivuoden.

Minnan viimeisimmät maskeeraussuunnittelut ruudun puolelle ovat olleet mm. elokuvat Sieniretki (2021) ja Power of Love (2021) sekä tv-sarja Kentän laidalla (2020). Minna harrastaa kuvataidetta, ja hän piti ensimmäisen taidenäyttelynsä kesällä 2020.

Anu Oksanen – MUODOSTELMALUISTELUKOREOGRAFIA

Marigold IceUnityn valmentaja Anu ”Jääskis” Oksanen on saavuttanut joukkueen kanssa viisi MM-kultamitalia, 15 SM-kultamitalia, ja Musketeersien kanssa kaksi Junioreiden MM-kultamitalia ja 11 SM-kultamitalia joukkueiden vastuuvalmentajan roolissa. Anu toimii myös Helsingin Luistelijoiden muodostelmaluistelun päävalmentajana.

Anu on koulutukseltaan liikuntatieteiden kandidaatti. Hän on valmentanut Helsingin Luistelijoissa vuodesta 1993. Suomen valmentajat ry on valinnut Anun kolme kertaa joukkuelajien vuoden naisvalmentajaksi vuosina 2002, 2004 ja 2006.

Anu on palkittu Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun kultaisella ansioristillä vuonna 2019. Kultainen ansioristi annetaan urheilun tai kulttuurin parissa ansioituneelle henkilölle. Helsingin kaupunki myönsi samana vuonna Anulle Kultaisen Helsinki-mitalin. Tämä on korkein kaupungin myöntämä tunnustus. Samalla hänet valittiin myös sadan liikunnan ja urheilun helsinkiläislegendan joukkoon.

Tuotanto

Tampere-talo Oy

Tampere-talo Oy operoi pohjoismaiden suurinta kongressi- ja konserttikeskusta, toteuttaa erilaisia tapahtumakonsepteja Events Tampereen kautta ja toimii esittävien taiteiden suurimpana kaupallisena promoottorina ympäri Suomea. Vahvojen kansainvälisten verkostojensa ansiosta se tuottaa vuosittain noin 300 omaa produktiota, mm. Tampereen Oopperan tuotannot, areenakokoluokan konserttituotantoja sekä kansainvälisiä baletti- ja orkesterivierailuita.

Kantelinen Company Oy

Kantelinen Company Oy on kansainvälisen Decca-yhtiön kanssa työskentelevän säveltäjä Tuomas Kantelisen tuotantoyhtiö, joka tuottaa esittävän taiteen produktioita. Lumikuningatar-jääbaletissa Kantelinen Company Oy vastaa taiteellisesta kokonaisuudesta sekä sävellyksestä.

Tuotanto

Vastaavat tuottajat
Paulina Ahokas
Tuomas Kantelinen
Suvi Leinonen
Mika Nevalainen

Tekninen tuottaja
Vesa Sytelä

Tuottajat, tuotantosuunnittelijat, assistentit
Päivi Henttu
Kiira Kilpiö
Immo Kytölä
Antti Oksa
Sini Parkkinen
Maria Sahlstedt
Jyri Tervakangas
Katri Varjos
Annika Virtanen

Markkinointi ja viestintä
Tiia Välimäki
Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Elsa Vähänen
Micaela Röman
Jaani Haapasalo
Anne Sivula
Marjut Heinonen
Ansku Karlbom
Jutta Vetter Communications

Thompson + Cleal:
Melissa A. Thompson
Gerard Cleal

Creative Crue:
Malla Ferreira
Riina Rautiainen
Sami Nieminen
Janne Keränen
Anna Salminen
Eero Sundvall

Ryhmämyynti ja oheistuotteet
Mervi Pentikäinen
Mari Äijälä-Aatamila
Saara Nurmi

Hospitality Team

Anne Pesonen
Leena Sulonen
Heidi Rehakka
Heidi Tapaninaho-Pitkänen
Tiina Lumio
Marja-Leena Heinonen

Vastuullisuus
Marko Koivisto 

Kuvat, videot ja graafinen suunnittelu
Saara Salmi
Irina Kauppinen
Heidi Mäenpää
Matias Ahonen
Ville Haapakoski
Annaleena Haapasalo
Ville Hautakangas
Jimi Sipilä
Pekka Martti

Punamusta Oy
Tampereen Offsetpalvelu Oy

Tuotantoyhtiö Legenda Oy:
Tommi Lepola
Anne Nieminen
Tero Molin

Käännökset
Emma Kaustara
Hilkka Kaustara
Satu Rasila
Micaela Röman
Kerttu Vähänen

Kirjanpito, palkanlaskenta, HR
Heidi Rehakka
Minna Kiviranta
Jenni Palovaara
Marja Virta
Birgitta Kouhia
Heidi Tapaninaho-Pitkänen 

Lainopillinen neuvonta, sopimukset
Kari Karjalainen

Vakuutukset ja neuvonta

Maarit Ehrama, Lähitapiola

Casting
Reija Wäre
Anu Oksanen
Suvi Leinonen

Orkesteri
Budapest Art Orchestra

Musiikin äänitys ja orkesterijärjestelijä
Miklos Lukacs

Kapellimestari
Peter Pejtsik

Solistit
Sanna Salmenkallio, viulu
Karoliina Kantelinen, laulu
Lassi Lohgren, avainviulu
Johan Hedin, avainviulu
Naveen Kumar, huilut

Puvustustuksen toteutus
Ateljee Hurma:
Johanna Vehmas
Taru Hahle
Ilkka Salakari
Aino Aho
Anita Penttinen

Työhuone Osk Hengari:
Sari Vaittinen
Ella Kauppinen
Jonna Nurmi
Senni Tähtinen
Salla Ilmarinen
Laura Lipiäinen
Julia Litjo
Katri Innanmaa
Vilma Nurmi
Linnea Kuusisto
Ronja Vähätiitto
Anni Kotiranta
Aida Depner
Riikka Lindroos

Rauman kaupunginteatterin puvusto:
Päivi
Henna

Maskeeraajat
Minna Pilvinen
Anna Kulju
Saara Tawast
Meeri Saukkoriipi

Valojen ohjelmointi ja operaattori
Alex Hautamäki

Projisointien ohjelmointi
Saku Väänänen

Projisointisisällöt
Mikko Linnavuori
Sisältöjen kuvaus ja valaisu: Joonas Pulkkanen

Seuraajaheittimet
Jaakko Sirainen

Näyttämömestari ja backstage-koordinointi
Kari Reini, Mañana Productions

Lavasteiden ja tarpeiston toteutus
Pågå Tampere Oy
Lavastemestarit
Ville Pastell
Niko Hämäläinen
Juuso Lindberg

Lavasterakentajat
Juho Fabrin
Markus Haavisto
Eetu Korhonen
Joona Lindberg

Erikoistehosteet ja pyrotekniikka
Oy Pyroman Finland Ltd
Markku Aalto
Markus Reijonen
Kari Halio

Lennätysten turvallisuus ja koulutus
Stunt Rigging Tampere Oy
Jouni Kivimäki
Iitu Kivimäki

Lentojen toteutus
Helsinki Rigging Company Oy
Juki Tuominen
Jaska Erkinheimo
Timo Kesonen, Capital AV Oy

Tekniikan toimittaja ja toteutus
Akun Tehdas (Aku’s Factory Ltd Oy)
Tuotanto:
Olli Pörhölä
Ahti Impola
Mikko Nyman

Äänentoisto
Hannu Mäki-Laurila
Samuel Merisalo
Klas Granqvist
Mikko Karpansaari 

Valot ja rakenteet
Pete Jaako
Mikko Leskinen
Pekka Suikkari
Waltteri Wahlroos
Ella Väisänen
Oskari Nykänen
Jouni Järvinen
Eetu Vesamo
Esko Ansami
Jyri Kuosmanen
Sanni Kallioinen 

Videotekniikka
Teemu Lehtonen
Matias Palo 

Ripustus
Kari Wikström
Joni Heininen
Niilo Paukkunen
Samu Satta
Marja Kuokkanen
Kimmo Mäki
Roosa Kulju
Katriina Laitila
Joona Hinkkanen
Pirita Kervinen
Tommi Kuisma
Samu Satta
Vili Perälä
Soul Jaah
Kristian Kuronen
Björn Van Meel

Tekniikan ja Lavasteiden kuljetukset
Ajomestarit Oy

Korpin rakennus

Juha-Pekka Tamminen
Ville Juurinen

Turvallisuuden suunnittelu ja koordinointi

Mika Mäki
Antti Saimaja
Pasi Uhtakari

Creative Europe

Heikki Kovalainen
Anna Hildur
Erna Kaaber
Jens de Gruyter
Lauri Laukkanen ja Inspiroiva Creative
Thierry Heldenberg
Pietro Chiovaro
Raul Jurgenson
Art Schneider
Georgia Taglietti
Sofie Schäfler
Søren Brønserud

Rahoittajat, yhteistyökumppanit ja kiitokset

Rahoittajat

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Svenska Kulturfonden

Tampereen kaupunki

Tampere-talo Oy

Tuomas Kantelinen Company 

Suomen Kulttuurirahasto, Pirkanmaan rahasto 

 

Yhteistyökumppanit

Icehearts: Teemu Vartiamäki, Adel Abdalla, Petri Pätiälä, Arto Tukio, Katja Hautakoski

Elämys Group: Jami Palsa

JCDecaux: Klaus Kuhanen, Krista Kivikoski, Jenni Heinonen

Lapland Hotels Arena ja Tampere: Janne Mönkkönen

Lippupiste: Ari Palhamo, Maria Penttinen, Siiri Krouvila

Nokia Arena: Marko Hurme, Elina Tikkakoski, Eini Inha, Alex Regan ja muut

NOHO Partners: Miko Helander, Anna-Liisa Vuokko

Sanoma: Marko Salo, Jari Rask 

Suomen Jääkiekkoliitto ry: Tuula Puputti, Petteri Hietanen, Suvi Aherto, Matti Nurminen 

Suomen Taitoluisteluliitto ry: Outi Wuorenheimo, Katariina Kivimäki, Marita Kokko, Mila Kajas, Emma Ahonen, Salla Mäkelä 

YLE: Miikka Maunula, Karoliina Vesa, Tiina Laitinen, Ilmari Aho, Jussi Buckbee, Liisa Vihmanen, Anna Sirén, Merja Maasalo, Anne Varis, Jari Väisänen, Jukka Lihavainen, Markku Lyytinen

Suomen Kansallisooppera ja -baletti: Maria Kuosmanen 

Tampereen kaupungin tapahtumayksikkö: Perttu Pesä, Saara Saarteinen

Visit Tampere: Noora Heino, Olga Javits, Heli Jokela, Pirjo Rantanen

Tuusulan kunta: Jussi Salonen, Ulla Kinnunen, Paula Miettinen ja muut

Pure Represents: Angus Baskerville

Schwarzkopf: Päivi Korelin

Ole Hyvä Luonnontuote: Elli Unger

Tanssistudio Razzmatazz: Mirka Hietanen, Enja Mörsky

Banijay Finland Oy: Katja Price, Irene Kangasniemi, Liisa Kaartinen, Emma Delany

Bright Group: Tero Kärpijoki

Kisakallion Urheiluopisto: Jenni Korhonen, Anita Hellsten

Espoon Jääurheilun Tuki ry: Seidi Saarela

Sentteri Tampere Oy: Elina Penttinen

Lempäälän Jäähalli Oy: Sami Pursiainen

Tuusulan Jäähalli Oy: Teijo Jalonen

 

Tampere-talo Oy:n hallitus

Martti Silvennoinen

Kristiina Michelsson

Väinö Friman 

Jukka Gustafsson 

Leena Kostiainen 

Leena Rauhala 

Pia Viitanen 

Sirkkaliisa Virtanen 

 

Muut kiitokset  

Kalervo Kummola

Lauri Lyly

Anna-Kaisa Heinämäki 

Sören Lillkung 

Riikka Koivula

Oula Jääskeläinen 

Risto Juvonen

Mika Sulin

Marika Makaroff

Jorma Uotinen

Sirpa Räsänen 

Iiris Autio

Rosa Meriläinen

Mirva Meriläinen

Tiina Vihtkari

Kaisa Rönkkö 

Rauha Kyyrö

Tuomo Tähtinen

Helen Sildna

Chris Prosser

Chris Hewlett

Hannu Sinisalo

Annukka Hirvasvuopio-Laiti

Elna Nykänen-Andersson

Johanna Kotkajärvi