Hyppää sisältöön

Esittelyssä Silja Dos Reis (Kerttu) ja Felipe Montoya (Kai)

Kertun roolin luistelee Kanadassa asuva Silja Dos Reis, jolla on suomalaiset sukujuuret. Lahjakas taitoluistelija on tunnettu näyttävästä showluistelusta, jossa toteutetaan muun muassa huimia nostoja. Hän on esiintynyt esimerkiksi Cirque du Soleilin Crystal-jääshow’n päätähtenä.

Olen unelmoinut siitä, että saisin esiintyä Suomessa, jossa minulla on perhettä ja ystäviä. Vihdoin Suomessa toteutetaan näin upea kansainvälisen tason jääshow! Kuvailisin Lumikuningatar-jääshow’ta tunteita herättäväksi elokuvaksi, jonka maagisuuteen voi eläytyä ja josta löytää katsellessaan koko ajan uusia elementtejä. Jokainen voi myös löytää itsensä tarinasta, vaikkapa Kertun ja Kain ystävyydestä, Silja Dos Reis kertoo ajatuksistaan.

Kain roolin luisteleva espanjalainen Felipe Montoya on voittanut kahdeksan mitalia Espanjan kansallisista taitoluistelukilpailuista, ja hän on osallistunut myös arvokisoihin, kuten Korean Olympialaisiin vuonna 2018. 13-vuotiaana luistelun aloittaneella Felipellä on lisäksi vahva tanssi- ja balettitausta. Kilpailu-uransa jälkeen hän on ollut mukana lukuisissa jäätuotannoissa esimerkiksi Englannissa ja Espanjassa, mutta tulkitsee nyt ensimmäistä kertaa tarinallisen roolihahmon.

Aiemmissa jääesityksissä olen tulkinnut musiikkia, mutta koskaan en ole ollut mukana show’ssa jossa minulla on näyteltävä rooli osana tarinaa. Tämä johtuu siitä, että tällaisia kokoillan tarinallisia ja draamallisia rooleja ei ole kansainvälisesti tarjolla, Felipe Montoya kertoo.

Lisäksi Lumikuningattaressa luistelevat muun muassa ranskalainen freestyle-luistelija Julien Dulière venäläiset Dmitry Semykin sekä taitoluisteluparin muodostavat Daria Perminova ja Evgenii Belianin. Kotimaisina tähtinä Lumikuningattaressa esiintyvät esimerkiksi tanssijat Mia-Mari Sinkkonen ja Lasse Lipponen sekä jääkiekkoilevat lapset Jaakko Heinonen ja Elsa Sitari sekä viikonloppuna alle 12-vuotiaiden lasten ikäkausimestaruuden Performing arts soolo -sarjassa (FDO) voittanut tanssija ja taitoluistelija Melina Ylitalo. Suomen yksi menestynein muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity loistaa Lumikuningattaren joukkoina päävalmentajansa Anu Oksasen luotsaamana.