Hyppää sisältöön

Tältä näyttää Lumikuningatar-jääbaletti suomalaisessa kansallismaisemassa – katso uusi video

Tampere-talo Oy:n ja Kantelinen Company Oy:n tuottama Lumikuningatar-jääbaletti saa maailmanensi-iltansa Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 30. joulukuuta 2022. Alkuvuodesta siirtyneen koko perheen suurtuotannon uusi markkinointivideo kuvattiin maaliskuussa Tuusulanjärven jäällä. Videolla nähdään ensimmäistä kertaa osia jääbaletin koreografioista sekä teosta varten suunniteltuja pukukokonaisuuksia.

Lumikuningatar-jääbaletin maailmanensi-ilta siirtyi vuodella eteenpäin, ja tämä poikkeuksellinen tilanne tarjosi mahdollisuuden kuvata teoksen koreografioihin pohjautuvan markkinointivideon keskellä talvista maisemaa. Video kuvattiin Tuusulanjärven jäällä maalikuussa 2022.

Lumikuningattaren video sekä siihen ikuistettu suomalainen talvimaisema tulee tavoittamaan myös kansainvälisiä yleisöjä. Kansallismaisemaksikin tituleerattu Tuusulanjärvi ja videon taustalla näkyvä jylhä Sarvikallio valikoituivat kuvauspaikaksi edustamaan suomalaista sielunmaisemaa, mystiikkaa ja sadunomaisuutta.

Kaikkiaan kuvauksiin Tuusulanjärven jäällä osallistui lähes 30 tuotannon luistelijaa ja tanssijaa sekä videon tuotantoryhmä. Päivällä alkaneissa ja myöhäiseen iltaan asti jatkuneissa kuvauksissa tallennettiin ensimmäistä kertaa osia Lumikuningatar-jääbaletin koreografioista suurelle yleisölle julkaistavaksi. Teoksen koreografiat on suunnitellut ohjaaja ja koreografi Reija Wäre. Muodostelmaluistelukohtauksissa esiintyvän Marigold IceUnity -joukkueen koreografioista ja valmennuksesta vastaa Anu Oksanen.

”Haluamme kiittää Tuusulan kuntaa sekä kaikkia meidät Tuusulassa lämpimästi vastaanottaneita tahoja. Kuvausjärjestelyt sujuivat erinomaisesti läpi pitkän kuvauspäivän ja -illan. Monikymmenpäinen esiintyjäjoukkomme antoi parastaan jäällä sekä pystyi valmistautumaan ja lämmittelemään pakkaspäivänä meille mahdollistetuissa tiloissa. Upean talvisen kuvausillan kruunasi se, kun saimme kuvausten keskellä ihastella taivaalle syttyneitä revontulia”, kuvailee Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Videon on tuottanut Inspiroiva Creative -tuotantoyhtiö ja ohjannut Lauri Laukkanen. Videosta on tehty kaksi versiota, joiden musiikkina kuullaan Tuomas Kantelisen jääbalettiin tekemiä alkuperäissävellyksiä. Videolla nähdään myös ensi kertaa Erika Turusen suunnittelemia pukuja. Teoksen taiteellisessa työryhmässä vaikuttaa lisäksi muita huipputekijöitä, kuten visualisti ja valosuunnittelija Mikki Kunttu ja käsikirjoittaja Melissa A. Thompson.

Lumikuningatar-jääbaletti pohjautuu tanskalaisen Hans Christian Andersenin (1805–1875) klassikkosatuun, ja se yhdistää taitoluistelijat, muodostelmaluistelijat, tanssijat, jääkiekkoilijat ja näyttämötaiteen ammattilaiset ennennäkemättömällä tavalla. Kotimainen jääbaletti on maailmankin mittakaavassa poikkeuksellinen näyttämötuotanto, jota on työstetty vuodesta 2019.

Esitykset Nokia Arenalla

Perjantai 30.12.2022 klo 19 (ensi-ilta, suomenkielinen kertojaääni)
Lauantai 31.12.2022 klo 14 (ruotsinkielinen kertojaääni)
Lauantai 31.12.2022 klo 19 (suomenkielinen kertojaääni)
Sunnuntai 1.1.2023 klo 14 (suomenkielinen kertojaääni)
Sunnuntai 1.1.2023 klo 19 (suomenkielinen kertojaääni)

Esitys kestää noin kaksi tuntia sisältäen yhden väliajan. Esitystä suositellaan yli 6-vuotiaille katsojille. Esityksessä käytetään vilkkuvia valoefektejä.

Pitkä video suomeksi:
https://youtu.be/ilVqhHljfq8

Pitkä video englanniksi:
https://youtu.be/eBwF6cXWGmM

Lyhyt video suomeksi:
https://youtu.be/zSL1JgeZYEI

Lyhyt video englanniksi:
https://youtu.be/_1pXCU3CQBU

Lisätiedot

Tiia Välimäki
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
Tampere-talo Oy
Puh. +358 3 243 4055
tiia.valimaki@tampere-talo.fi