Hyppää sisältöön

✨ #ThrowbackTuesday: Lumikuningatar-jääshow’n lanseeraustilaisuus ✨

#ThrowbackTuesday viiden viikon taakse! Viisi viikkoa sitten tiistaina järjestettiin tiedotustilaisuus, jossa julkistettiin Lumikuningatar-jääshow median edustajille. Tilaisuus järjestettiin vallitsevan tilan vuoksi tarkoin turvajärjestelyin; turvavälit ja kokoontumisrajoitukset huomioiden sekä tietenkin maskit kasvoilla. Osa työryhmästä osallistui tiedotustilaisuuteen etäyhteyksin – innostunut tunnelma välittyi erinomaisesti myös verkon välityksellä!

Tässä kuvatunnelmia kuukauden takaisesta tiedotustilaisuudesta ja upeasta Lumikuningatar-työryhmästä! 📸: Anna-Kaisa Noki-Helmanen

Lumikuningatar on jotain mitä Suomessa ei ole aiemmin nähty

Lumikuningatar-tuotannon ylpeät tuottajat estradilla: Tuomas Kantelinen ja Paulina Ahokas!

Tuomas Kantelinen on Suomen kansainvälisesti menestynein ooppera-, elokuva- ja balettisäveltäjä ja luonnollisesti vastaa myös Lumikuningatar-tuotannon musiikin sävellyksestä:  ”Luvassa on mitä kauneimpia melodioita, hurjaa taikaseikkailua, vaaran ja kylmyyden äänimaisemaa sekä räjähtävää nykybeattia”, Tuomas kuvaili musiikkimaailmaa tiedotustilaisuudessa.

Lumikuningatar tarjoaa yleisölle jotain, mitä Suomessa tai muissa Pohjoismaissa ei ole aiemmin nähty. Alusta asti tavoitteenamme on ollut toteuttaa kansainvälisen tason suurhanke ja luoda Suomeen uusi taiteenlaji. Näiden esiintyjien, taiteilijoiden sekä kumppaneiden avulla se on myös tullut mahdolliseksi”, Tampere-talon toimitusjohtaja ja hankkeen päätuottaja Paulina Ahokas.

Tuottajat: Paulina Ahokas ja Tuomas Kantelinen

Haastatteluissa tuotannon taiteellista työryhmää ja sekä upeita esiintyjiä!

Tiedotustilaisuudessa Paulina haastatteli show’n visualistina ja valosuunnittelijana toimivaa, maailman suurimpien areenoiden ja tuotantojen visualistia ja kansainvälistä mainetta Cirque de Soleilin tuotannoissakin niittänyttä Mikki Kunttua, joka vastaa Lumikuningattaren visuaalisesta suunnittelusta:

Lumikuningatar on taianomainen teatraalinen tarina, ja on täydellisen osuvaa tuoda se nimenomaan areenaympäristöön. Luistelutaiteen ja jääurheilun muotokieli yhdistettynä musiikin, valon, lavastuksen ja videotekniikan taikaan vie koko perheen mukanaan lätkäjunnuista isovanhempiin. Lumikuningatar tuo tanssin ja baletin visuaalisen eleganssin ja dynamiikan areenalle unohtamatta näihin halleihin kuuluvaa immersiivistä tulisieluista energiaa.

Lumikuningatar-jääshow’n visuualinen suunnittelija, Mikki Kunttu

Haastateltavina oli myös Lumikuningattaren ohjauksesta ja koreografiasta vastaava Reija Wäre, sekä joukkokohtausten koreografioista vastaava Anu ”Jääskis” Oksanen.

Reija Wäre on vastannut merkittävistä musikaali- ja areenatuotannoista sekä menestyneistä jääkoreografioista. Reijan  koreografioita on nähty mm. vuoden 2021 Uuden Musiikin Kilpailussa sekä Antti Tuiskun Peto Show’ssa! Anu Oksanen on vastannut urallaan mm. kansainvälisesti menestyneimmän muodostelmaluistelujoukkueemme Marigold IceUnity valmennnuksesta – miten upea taiteellinen työryhmä onkaan kasassa!

Paulina Ahokas ja Reija Wäre
Lumikuningatar koreografiasta vastaava Anu ”Jääskis” Oksanen
Lumikuningattaren ohjauksesta ja koreografiasta vastaava Reija Wäre

Tiedotustilaisuudessa ääneen pääsivät jäätanssin euroopanmestari ja moninkertainen MM- ja EM-mitalisti Susanna Rahkamo sekä taitoluistelun olympiaedustaja ja moninkertainen Suomen mestari Mila Kajas.

Upeaa ja ainutkertaista, että tällainen joukko pääsee yhdessä jäälle. Hanke on merkittävä panostus suomalaisen taitoluistelun osaamisen, harrastamisen, kunnianhimon sekä kansainvälisten mahdollisuuksien kasvattamiseksi. Itselleni on myös jännittävää palata jäälle pitkän tauon jälkeen”, Susanna Rahkamo kuvailee tunnelmiaan tulevasta tuotannosta

Susanna Rahkamo
Mila Kajas

Jäällä tullaan näkemään myös maamme tunnetuimpia jääkiekkoilijoita, joista tiedotustilaisuudessa oli fyysisesti paikalla MM-kultajoukkueen ja Jokerien KHL-joukkueen kapteeni Marko Anttila.

On hienoa, että pääsemme rakentamaan kaikkien suomalaisten intoa yhteiseen jäälajien harrastamiseen ja kertomaan tärkeää tarinaa kaverin auttamisesta. On todella kiinnostava kokemus vetää rooliasut ylle ja luistella näyttävässä valaisussa taitoluistelijoiden kanssa”, Marko Anttila sanoo.

Marko Anttila

Terveisiä niin Atlantin toiselta puolelta, Lapista ja Tampereelta!

Etäyhteyksin tiedotustilaisuuteen osallistuttiin Suomen lisäksi myös Atlantin toiselta puolelta! Verkon välityksellä tunnelmia välittivät Lumikuningatar-jääshow’n käsikirjoittaja ja konseptoija Melissa A. Thompson, joka on vastannut myös Cirque du Soleil –tuotantojen konsepteista! Tiedotustilaisuudessa screenillä  oli myös show’n esiintyjät Kiira KorpiLaura LepistöPekka Saravo ja Jenni Hiirikoski.

Minulle henkilökohtaisestikin tämä tuotanto merkitsee aivan valtavasti, eikä vähiten sen takia, että pääsen jäälle monen vuoden tauon jälkeen kotikaupungissani Tampereella yhdessä upeiden luistelulegendojen ja ystävieni kanssa.  Odotan Lumikuningatar jääshow’lta huikeita tunne-elämyksiä sekä yhdessä tekemisen ja kokemisen voimaannuttavaa vaikutusta, jonka toivottavasti tulevat sydämessään tuntemaan sekä katsojat että esiintyjät ja muu upea tuotanto”, Kiira Korpi iloitsi verkon välityksellä.

Vasemmalta yläkulmasta: Melissa A. Thompson, Kiira Korpi, Laura Lepistö, Pekka Saravo ja Jenni Hiirikoski

Päivä oli onnistunut ja tiedotustilaisuuden ilmapiiri on käsinkosketeltavan innostunut – kuten myös työryhmän tunnelmista näkyy! Huh, mikä päivä! Huh, miten upea työryhmä! Lisää kuvatunnelmia tulossa myös matkan varrella!

Lumikuningatar-tuotannon upeaa työryhmää tiedotustilaisuudessa 📸: Anna-Kaisa Noki-Helmanen