Esiintyjät Taiteellinen työryhmä Tuottajat

Lumikuningatar

Alkuperäisessä sadussa Tihulaisten kuningas valmistaa itselleen taikapeilin, joka tuo epäonnea hyville ihmisille. Tihulaisten käytössä peili kuitenkin särkyy ja sen tuhannet miljoonat pienet sirpaleet leviävät ympäri maailmaa. Nämä sirpaleet joutuvat ihmisten sydämiin jäädyttäen ne ja muuttaen heidät pahoiksi.

Vuosia myöhemmin pieni tyttö ja pieni poika, Gerda ja Kai, asuvat suuressa kaupungissa. Kain isoäiti kertoo lapsille legendan Lumikuningattaresta, joka hallitsee lumihiutaleita.

Peilin sirpaleita joutuu Kain sydämeen ja silmiin. Kain luonne muuttuu: hänestä tulee ilkeä ja epäkohtelias. Hän tuhoaa hänen ja Gerdan istuttaman ruusupenkin, eikä välitä enää Gerdasta tai isoäidistään, koska pitää heitä rumina. Ainoa asia mitä hän pitää kauniina ovat lumihiutaleet.

Seuraavana talvena hän suuntaa kelkallaan markkinoille ja näkee suuren vaunun, jota Lumikuningatar ajaa ja seuraa häntä. Kaupungin ulkopuolella Lumikuningatar nostaa Kain vaunuunsa ja suutelee häntä kahdesti: ensimmäisellä kerralla puuduttaakseen hänet kylmältä ja toisella saadakseen hänet unohtamaan entisen elämänsä. Hän ei suutele Kaita kolmatta kertaa, koska se tappaisi hänet. Suudelmien seurauksensa Kai lähtee Lumikuningattaren mukaan.

Tästä alkaa sykähdyttäviä hetkiä ja jännitystä sisältävä seikkailu, kun hyvä ja paha ottavat mittaa toisistaan!

Esiintyjät

Kiira Korpi - LUMIKUNINGATAR

Lumikuningattaren roolissa nähdään taitoluistelun viisinkertainen suomenmestari ja kolminkertainen EM-mitalisti Kiira Korpi. 

”Minulle henkilökohtaisestikin tämä tuotanto merkitsee aivan valtavasti, eikä vähiten sen takia, että pääsen jäälle monen vuoden tauon jälkeen kotikaupungissani Tampereella yhdessä upeiden luistelulegendojen ja ystävieni kanssa. Odotan Lumikuningatar jääshow’lta huikeita tunne-elämyksiä sekä yhdessä tekemisen ja kokemisen voimaannuttavaa vaikutusta, jonka toivottavasti tulevat sydämessään tuntemaan sekä katsojat että esiintyjät ja muu upea tuotanto.”

Katso Kiiran ja Reijan yhteishaastattelu ensimmäisistä jääshown harjoituksista!

Kuuntele Kiiran aggressiolista Spotifyssa!

Felipe Montoya - KAI

Kain roolin luisteleva espanjalainen Felipe Montoya on voittanut kahdeksan mitalia Espanjan kansallisista taitoluistelukilpailuista, ja hän on osallistunut myös arvokisoihin, kuten Korean Olympialaisiin vuonna 2018. 13-vuotiaana luistelun aloittaneella Felipellä on lisäksi vahva tanssi- ja balettitausta. Kilpailu-uransa jälkeen hän on ollut mukana lukuisissa jäätuotannoissa esimerkiksi Englannissa ja Espanjassa, mutta tulkitsee nyt ensimmäistä kertaa tarinallisen roolihahmon.

”Aiemmissa jääesityksissä olen tulkinnut musiikkia, mutta koskaan en ole ollut mukana show’ssa jossa minulla on näyteltävä rooli osana tarinaa. Tämä johtuu siitä, että tällaisia kokoillan tarinallisia ja draamallisia rooleja ei ole kansainvälisesti tarjolla.”

Silja Dos Reis - KERTTU

Kertun roolin luistelee Kanadassa asuva Silja Dos Reis, jolla on suomalaiset sukujuuret. Lahjakas taitoluistelija on tunnettu näyttävästä showluistelusta, jossa toteutetaan muun muassa huimia nostoja. Hän on esiintynyt esimerkiksi Cirque du Soleilin Crystal-jääshow’n päätähtenä.

”Olen unelmoinut siitä, että saisin esiintyä Suomessa, jossa minulla on perhettä ja ystäviä. Vihdoin Suomessa toteutetaan näin upea kansainvälisen tason jääshow! Kuvailisin Lumikuningatar-jääshow’ta tunteita herättäväksi elokuvaksi, jonka maagisuuteen voi eläytyä ja josta löytää katsellessaan koko ajan uusia elementtejä. Jokainen voi myös löytää itsensä tarinasta, vaikkapa Kertun ja Kain ystävyydestä.”

Laura Lepistö - KEVÄT

Jäällä esiintyy myös Suomen kaikkien aikojen menestynein yksinluistelija taitoluistelussa Laura Lepistö. Hän on voittanut arvokisamitaleja mm.  Helsingin 2009 ja Tallinnan EM-kisoissa 2010 sekä Torinon MM-kilpailuissa 2010. Hän saavutti henkilö­kohtaisessa kilpailussa MM-mitalin ensimmäisenä suomalaisena nais­taito­luistelijana.

Susanna Rahkamo & Petri Kokko - LAPIN KAKSOSET

Lisäksi mukana ovat jäätanssin euroopanmestarit ja moninkertaiset MM- ja EM-mitalistit Susanna Rahkamo & Petri Kokko:

”Upeaa ja ainutkertaista, että tällainen joukko pääsee yhdessä jäälle. Hanke on merkittävä panostus suomalaisen taitoluistelun osaamisen, harrastamisen, kunnianhimon sekä kansainvälisten mahdollisuuksien kasvattamiseksi. Itselleni on myös jännittävää palata jäälle pitkän tauon jälkeen”, Susanna kertoo.

Lisäksi jäällä nähdään arvostettu taitoluistelija Mila Kajas (Lumikuningattaren joukkojen johtaja) ja 13-kertainen MM-mitalijoukkue Marigold IceUnity (Lumikuningattaren joukot).

Jenni Hiirikoski - KYLÄLÄINEN

Mukana on myös maajoukkuekapteeni ja Suomen menestyneimpiin naisjääkiekkoilijoihin lukeutuva Jenni Hiirikoski. Tiesitkö, että hänen kasvattajaseuransa on ollut Tampereen Ilves? Hiirikoski edusti seuraa SM-sarjassa kausilla 2001–2006, 2007–2008 ja 2009–2010.

Nykyään hän edustaa Svenska damhockeyliganissa pelaavaa Luleå HF:ää, jossa on pelannut syksystä 2016 lähtien. Lisäksi Hiirikoski on toiminut Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen kapteenina kaudesta 2011−2012 lähtien.

Pekka Saravo - KYLÄLÄINEN

Maamme tunnetuimmista jääkiekkoilijoista ovat mukana mm. Tappara-ikoni Pekka Saravo. Hän edusti Suomea maaotteluissa kauteen 2008–2009 saakka. Vuodelta 2007 Saravolta on MM-hopeaa ja vuodelta 2006 MM-pronssia.

Katso Pekan haastettattelu jääshow’n harjoituksista!

 

Marko "Mörkö" Anttila - KYLÄLÄINEN

MM-kultajoukkueen ja Jokerien KHL-joukkueen kapteeni Marko ”Mörkö” Anttila on mukana jääshow’ssa:

”On hienoa, että pääsemme rakentamaan kaikkien suomalaisten intoa yhteiseen jäälajien harrastamiseen ja kertomaan tärkeää tarinaa kaverin auttamisesta. On todella kiinnostava kokemus vetää rooliasut ylle ja luistella näyttävässä valaisussa taitoluistelijoiden kanssa”, Marko Anttila sanoo.

Niklas Hagman - KYLÄLÄINEN

Jäällä nähdään myös pitkän NHL-uran tehnyt Niklas Hagman. Hän on suomalainen toisen polven jääkiekkoilija. Matti ja Niklas olivat ensimmäiset suomalaiset isä ja poika, jotka ovat pelanneet NHL:ssä. Niklas teki pitkän uran NHL:ssä, jossa hän pelasi kymmenen kautta viidessä eri seurassa.

Torinon olympialaisissa 2006 Hagman voitti ensimmäisen aikuisten arvokisamitalinsa, kun Suomi voitti hopeaa. Vancouverin talviolympialaisissa 2010 Hagman oli Suomen parhaita maalintekijöitä neljällä maalillaan. Hän sai turnauksesta kolmannen arvokisamitalinsa Suomen voittaessa pronssia.

Marigold IceUnity - LUMIKUNINGATTAREN JOUKOT

Myös muodostelmajoukkue Marigold IceUnity on mukana Lumikuningatar-jääshow’ssa. He ovat saavuttaneet lukuisia MM-mitaleita viime vuosikymmeninä. Nykyinen valmentaja, legendaarinen ja rakastettu Anu ”Jääskis” Oksanen aloitti joukkueen valmentamisen vuonna 1993.

Show’ssa näemme vahvuudessa 16 urheilullista ja päämäärätietoista luistelijaa. Joukkueen positiivinen ja energinen asenne auttaa sen jäseniä jaksamaan tiukankin paikan tullen.  Koreografioista löytyvät uudet ja välillä uhkarohkeatkin liikkeet sekä katsomoon asti välittyvä luistelusta nauttiminen ovat asioita, joista saamme kaikki Lumikuningattaressa nauttia.

Taiteellinen työryhmä

MUSIIKKI - Tuomas Kantelinen

Lumikuningattareen musiikin on säveltänyt Suomen kansainvälisesti menestynein elokuvasäveltäjä Tuomas Kantelinen. Hän on urallaan säveltänyt musiikin lähes sataan koti-ja ulkomaiseen elokuvaan. Joukossa väkevää draamaa, historiallisia suurelokuvia, animaatiota, trillereitä, Hollywood-actionia sekä koko perheen elokuvia.

Kantelisen musiikki puhutteleekin koko kansaa. Lisäksi päivittäin joka taloudessa kuultavat MTV3-uutisten musiikit ovat hänen käsialaansa.

Lumikuningattaressa hänen musiikkinsa on kauniin, sydäntähievelevän melodista, voimakkaita ja suuria tunteita sisältävää, suurten joukkokohtausten juhlaa – huumoriakaan unohtamatta!

”Täysin haltioituneena tästä suomalaisen taiteen ja jääurheilun ykkösketjusta lähdemme rohkeasti ja luottavaisin mielin matkalle kohti uutta. Lumikuningatar-tarina luo lohtua tähän suuren yksinäisyyden aikaan. Kuinka tärkeää onkaan vaalia ystävyyttä ja pitää huolta kaverista. Tarina muistuttaa siitä, että meissä jokaisessa piilee kyky täydelliseen hyvään. Luvassa on mitä kauneimpia melodioita, hurjaa taikaseikkailua, vaaran ja kylmyyden äänimaisemaa sekä räjähtävää nykybeattia.”

Katso Tuomaksen haastattelu jääshow’n harjoituksista!

OHJAUS & KOREOGRAFIA – Reija Wäre

Jääshow’n ohjauksesta ja koreografiasta vastaa merkittävistä musikaali- ja areenatuotannoista sekä menestyneistä jääkoreografioista tunnettu Reija Wäre. 

Hän on ollut rakentamassa esim. Antti Tuiskun, Jenni Vartiaisen, Robin Packalenin, Kaija Koon ja Anna Puun areenakonsertteja sekä Cheekin viimeisiä konsertteja Lahden mäkimontussa.

Television puolella Reija on tottunut suurten tuotantojen suunnannäyttäjä Uuden musiikin kilpailun lavaohjaajana/yhtenä konseptisuunnittelijoista ja pääkoreografina. Tv-ohjelmia, joiden koreografina hän on toiminut UMK:n ja tv-konserttien numeroiden lisäksi ovat esim. Dance ja Masked Singer.

Luistelumaailmaan hänet on johdattanut työskentely Helsinki Rockettes -muodostelmaluistelujoukkueen.

Katso Kiiran ja Reijan yhteishaastattelu ensimmäisistä jääshown harjoituksista!

VISUALISOINTI – Mikki Kunttu

Show’n visualistina ja valosuunnittelijana toimii maailman suurimpien areenoiden ja tuotantojen visualisti ja kansainvälistä mainetta Cirque de Soleilin tuotannoissakin niittänyt Mikki Kunttu.

Hänen kädenjälkensä näkyy myös suomalaisessa tv-viihteessä. Hän on toiminut valo-, screen- ja lavastussuunnittelijana useissa suurproduktioissa ja tv-gaaloissa, kuten Savonlinnan Oopperajuhlat, Tammerfest, Tanssii tähtien kanssa, Kuorosota, sekä Eurovision laulukilpailut Helsingissä 2007, Malmössa 2013 ja Tukholmassa 2016.

Lisäksi Kunttu on visualisoinut esimerkiksi Kimmo Pohjosen, Apocalyptican, Hanoi Rocksin, Ismo Alangon, Von Hertzen Brothersin sekä Michael Monroen kiertueita ja konsertteja.

”Lumikuningatar on taianomainen teatraalinen tarina, ja on täydellisen osuvaa tuoda se nimenomaan areenaympäristöön. Luistelutaiteen ja jääurheilun muotokieli yhdistettynä musiikin, valon, lavastuksen ja videotekniikan taikaan vie koko perheen mukanaan lätkäjunnuista isovanhempiin. Lumikuningatar tuo tanssin ja baletin visuaalisen eleganssin ja dynamiikan areenalle unohtamatta näihin halleihin kuuluvaa immersiivistä tulisieluista energiaa”

KÄSIKIRJOITUS – Melissa A. Thompson

Suurtuotannon käsikirjoittaja ja konseptoija on kanadalainen Melissa A. Thompson, joka tunnetaan mm. Cirque du Soleilin tuotantojen konsepteista.

Kuuntele Melissan aamuyön videopalaveri -soittolista Spotifyssa!

PUKUSUUNNITTELU – Erika Turunen

Jääshow’n pukusuunnittelusta vastaa Suomen kansainvälisesti tunnustetuin pukusuunnittelija Erika Turunen.

Turusen ooppera-, teatteri- ja tanssiproduktioihin 1990-luvun alusta lähtien suunnittelemien puvustusten on sanottu olevan taidetta itsessään, runollisia ja veistoksellisia. Hän on tehnyt puvut mm. Tampereen Oopperan tuotannolle Carmen (2020) ja Kansallisoopperan tuotannoille Prinsessa Ruusunen (2008) ja Lumikuningatar (2012).

RYHMÄKOREOGRAFIA – Anu Oksanen

Lumikuningattaren joukkokohtausten jääkoreografiasta vastaa mm. Marigold IceUnityn valmennuksesta tuttu Anu ”Jääskis” Oksanen. Hän toimii myös Helsingin Luistelijoiden muodostelmaluistelun päävalmentajana.

Urallaan hän on saavuttanut Marigold IceUnityn kanssa 5 kpl MM-kultamitalia, 15 kpl SM-kultamitalia, ja Musketeersien kanssa 2 kpl Junioreiden MM-kultamitalia ja 11 kpl SM-kultamitalia joukkueiden vastuuvalmentajan roolissa.

Tuottajat

TAMPERE-TALO & KANTELINEN COMPANY

Tampere-talo Oy operoi pohjoismaiden suurinta kongressi- ja konserttikeskusta sekä toimii esittävien taiteiden suurimpana kaupallisena promoottorina ympäri Suomea. Vahvojen kansainvälisten verkostojensa ansiosta se tuottaa vuosittain noin 300 omaa produktiota, mm. Tampereen Oopperan tuotannot, areenakokoluokan konserttituotantoja sekä kansainvälisiä baletti- ja orkesterivierailuita.

Kantelinen Company Oy  on kansainvälisen Decca-yhtiön kanssa työskentelevän säveltäjä Tuomas Kantelisen tuotantoyhtiö, joka tuottaa esittävän taiteen produktioita. Käsillä olevassa Lumikuningatar-hankkeessa Kantelinen Company Oy vastaa taiteellisesta visiosta sekä sävellyksestä.

Esitykset Osta liput! VIP-paketit

Tutustu Lumikuningatar -jääshow’n traileriin: