Esitykset Esiintyjät Taiteellinen työryhmä Tuottajat

Lumikuningatar

Lumikuningatar (Snedronningen) on H. C. Andersenin kirjoittama satu, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1844. Suomen Lappiin sijoittuva satu on pisimpiä Andersenin satuja, josta on tehty lukuisia elokuva-, tv- ja teatterisovituksia.

Pohjoismaiseen mytologiaan perustuva Lumikuningatar on eeppinen tarina maailman tärkeimmistä ja ajankohtaisimmista asioista. Jokaisella voi tulla eteen hetkiä, jolloin menee huonosti. Tuolloin olet todella onnekas, jos sinulla on yksikin ihminen, joka haluaa auttaa sinua. Kenellä tahansa meistä on mahdollisuus tehdä hyvää ja mahdollisuus valita tehdä hyvää. Ja kenestä tahansa ympärillämme voi tulla sankari, jos vain uskallamme auttaa toisiamme ja pyytää toisiltamme apua.

Rakastettu klassikkotarina nähdään nyt ensimmäistä kertaa jäällä. Se yhdistää suomalaisen taitoluistelun, jääkiekon ja esittävän taiteen huiput – ja tarinan modernisoidusta sovituksesta vastaa valosuunnittelun, ohjauksen, käsikirjoituksen ja puvustuksen huippuammattilaisista koostuva, kansainvälistä tunnustusta saanut taiteilijaryhmä.

Luvassa on visuaalisesti hengästyttävän upea audiovisuaalinen kokonaistaideteos, jota tähdittävät maamme kansainvälisesti nimekkäimmät taitoluistelijat sekä jääkiekkotähdet.

Tarina

Alkuperäisessä sadussa Tihulaisten kuningas valmistaa itselleen taikapeilin, joka tuo epäonnea hyville ihmisille. Tihulaisten käytössä peili kuitenkin särkyy ja sen tuhannet miljoonat pienet sirpaleet leviävät ympäri maailmaa. Nämä sirpaleet joutuvat ihmisten sydämiin jäädyttäen ne ja muuttaen heidät pahoiksi.

Vuosia myöhemmin pieni tyttö ja pieni poika, Gerda ja Kai, asuvat suuressa kaupungissa. Kain isoäiti kertoo lapsille legendan Lumikuningattaresta, joka hallitsee lumihiutaleita.

Peilin sirpaleita joutuu Kain sydämeen ja silmiin. Kain luonne muuttuu: hänestä tulee ilkeä ja epäkohtelias. Hän tuhoaa hänen ja Gerdan istuttaman ruusupenkin, eikä välitä enää Gerdasta tai isoäidistään, koska pitää heitä rumina. Ainoa asia, mitä hän pitää kauniina, ovat lumihiutaleet.

Seuraavana talvena Kai suuntaa kelkallaan markkinoille ja näkee suuren vaunun, jota Lumikuningatar ajaa – ja seuraa häntä. Kaupungin ulkopuolella Lumikuningatar nostaa Kain vaunuunsa ja suutelee häntä kahdesti: ensimmäisellä kerralla puuduttaakseen hänet kylmältä ja toisella saadakseen hänet unohtamaan entisen elämänsä. Hän ei suutele Kaita kolmatta kertaa, koska se tappaisi hänet. Suudelmien seurauksensa Kai lähtee Lumikuningattaren mukaan.

Tästä alkaa sykähdyttäviä hetkiä ja jännitystä sisältävä seikkailu, kun hyvä ja paha ottavat mittaa toisistaan.

Esitykset

Esitykset 1.-3.2022 upouudella Uros Live -areenalla!
Tutustu areenaan saapumisohjeisiin täältä!

ENSI-ILTA: lauantai 1.1.2022 esitys alkaa n. klo 19

Sunnuntai 2.1.2022 esitys alkaa n. klo 14 (ruotsinkielinen kertojaääni)

Maanantai 3.1.2022 esitys alkaa n. klo 19

  • Esityksen kesto on noin 2 tuntia sis. väliajan
  • Perheille sopivaa jääshowta suositellaan yli 6-vuotiaille, sillä muutamat kohtaukset saattavat tuntua pelottavilta. Esityksessä käytetään vilkkuvia valoefektejä.

Lipunmyynti Lumikuningatar-jääshow’n esityksiin käynnissä Tampere-talon lipunmyynnissä sekä Lippu.fin myyntikanavissa!

Esiintyjät

KIIRA KORPI – LAURA LEPISTÖ –  MILA KAJAS –  SUSANNA RAHKAMO – PETRI KOKKO – MARIGOLD ICEUNITY – MARKO ANTTILA – NIKLAS HAGMAN – JENNI HIIRIKOSKI – PEKKA SARAVO

Lumikuningattaren roolissa nähdään taitoluistelun viisinkertainen suomenmestari ja kolminkertainen EM-mitalisti Kiira Korpi. Jäällä esiintyy Suomen kaikkien aikojen menestynein yksinluistelija taitoluistelussa Laura Lepistö. Mukana ovat jäätanssin euroopanmestarit ja moninkertaiset MM- ja EM-mitalistit Susanna Rahkamo & Petri Kokko, taitoluistelija Mila Kajas sekä 13-kertainen MM-mitalijoukkue Marigold IceUnity, legendaarisen Anu ”Jääskis” Oksasen koreografioimana.

Maamme tunnetuimmista jääkiekkoilijoista ovat mukana pitkän NHL-uran tehnyt Niklas Hagman, Tappara-ikoni Pekka Saravo sekä maajoukkuekapteeni ja Suomen menestyneimpiin naisjääkiekkoilijoihin lukeutuva Jenni Hiirikoski. Jäällä nähdään myös MM-kultajoukkueen ja Jokerien KHL-joukkueen kapteeni Marko ”Mörkö” Anttila.

*Muutokset mahdollisia

taiteellinen työryhmä

MUSIIKKI – Tuomas Kantelinen
OHJAUS & KOREOGRAFIA – Reija Wäre
VISUALISOINTI – Mikki Kunttu
KÄSIKIRJOITUS – Melissa A. Thompson
PUKUSUUNNITTELU – Erika Turunen
KOREOGRAFIA – Anu Oksanen

Lumikuningatar-jääshow’n toteuttavat kansainvälisesti tunnetut valosuunnittelun, ohjauksen, käsikirjoituksen ja puvustuksen ammattilaiset. Suurtuotannon käsikirjoittaja ja konseptoija on kanadalainen Melissa A. Thompson, joka tunnetaan mm. Cirque du Soleilin tuotantojen konsepteista. Lumikuningattareen musiikin on säveltänyt Suomen kansainvälisesti menestynein elokuvasäveltäjä Tuomas Kantelinen. Show’n visualistina ja valosuunnittelijana toimii maailman suurimpien areenoiden ja tuotantojen visualisti ja kansainvälistä mainetta Cirque de Soleilin tuotannoissakin niittänyt Mikki Kunttu. Ohjauksesta vastaa merkittävistä musikaali- ja areenatuotannoista sekä menestyneistä jääkoreografioista tunnettu Reija Wäre, pukusuunnittelusta Suomen kansainvälisesti tunnustetuin pukusuunnittelija Erika Turunen ja joukkokohtausten jääkoreografiasta mm. Marigold IceUnitynkin valmennuksesta tuttu Anu ”Jääskis” Oksanen.

Tuottajat

TAMPERE-TALO & KANTELINEN COMPANY

Tampere-talo Oy operoi pohjoismaiden suurinta kongressi- ja konserttikeskusta sekä toimii esittävien taiteiden suurimpana kaupallisena promoottorina ympäri Suomea. Vahvojen kansainvälisten verkostojensa ansiosta se tuottaa vuosittain noin 300 omaa produktiota, mm. Tampereen Oopperan tuotannot, areenakokoluokan konserttituotantoja sekä kansainvälisiä baletti- ja orkesterivierailuita.

Kantelinen Company Oy  on kansainvälisen Decca-yhtiön kanssa työskentelevän säveltäjä Tuomas Kantelisen tuotantoyhtiö, joka tuottaa esittävän taiteen produktioita. Käsillä olevassa Lumikuningatar-hankkeessa Kantelinen Company Oy vastaa taiteellisesta visiosta sekä sävellyksestä.